<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
		


		
		

Vegyes hírek jöttek a tengerentúlról.

Javult valamelyest a fogyasztói hangulat szeptemberben az Egyesült Államokban a Michigan egyetem felmérése szerint, bár az aktuális helyzet megítélése romlott a megkérdezettek körében, kilátásaikat viszont kedvezőbben ítélték meg.

A Michigan egyetem havi rendszeres fogyasztói hangulati felmérésének előzetes értékelése alapján

némi javulás volt tapasztalható szeptemberben az augusztusihoz képest, bár kevesebb a vártnál. A hangulatindex az augusztusi 70,3 pontról a várt 72,0 pont helyett 71,0 pontra emelkedett.

(Illusztráció)(Illusztráció)

A megkérdezettek az aktuális helyzetet 77,1 pontra értékelték, ez romlás az augusztusi 78,5 ponthoz képest.

A fél évre előretekintő kilátások azonban kedvezőbb értékelést kaptak, az index az augusztusi 65,1 pontról 67,1 pontra ment fel.

A tartós fogyasztási cikkek beszerzése iránt tanúsított hajlandóságot számszerűsítő mutató értéke a most elértnél viszont csak egyszer, 1980-ban állt alacsonyabban. Az olyan nagyértékű vagyontárgyak, mint a saját lakás, járművek és berendezési tárgyak beszerzésének a lehetőségét értékelő mutatószám mindhárom esetben rekordközeli mélységbe esett az elszabadult árakra reagálva.

A hosszú távú gazdasági kilátások mutatószáma egy évtizede a legalacsonyabb lett.

A megkérdezettek egy éves inflációs várakozása 4,7 százalékra emelkedett az augusztusi 4,6 százalékról, a hosszú távú pedig nem változott, továbbra is 2,9 százalék.

Egy évvel ezelőtt, 2020 szeptemberében még több mint tíz százalékkal magasabban állt mindhárom mutató. A fogyasztói hangulatindex 80,4 ponton, az aktuális helyzet megítélésének az indexe 87,8 ponton, a kilátások megítélésének a mutatószáma pedig 75,6 ponton. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.