1p

Levelet kaptak a Badacsonytomajhoz tartozó egyik szőlődűlő ingatlantulajdonosai, hogy az állami vagyonkezelő több közút magánkézbe adását készíti elő.

A 24.hu-nak Jellinek Dániel milliárdos üzletember elmondta, hogy ő kezdeményezte a privatizációt, de neki nem áll szándékában a közutak megvétele, csak a hozzájuk kapcsolódó út menti területeké. A Magyar Nemzet Vagyonkezelő (MNV) viszont – a lap birtokába jutott levele szerint – eladná a három szóban forgó közút Jellinek birtokával határos szakaszait, ezzel gyakorlatilag elvágva több helyi telek tulajdonosát saját ingatlanjuk megközelítésétől.

A lapnak nyilatkozó egyik ingatlantulajdonos szerint felháborító, hogy „az MNV egyoldalúan, mindenféle előzetes tájékoztatás nélkül egyszer csak úgy dönt, hogy értékesít olyan utakat, amelyek évtizedek óta állami tulajdonban vannak”, ráadásul a távolabbi telkek tulajdonosait, akik szintén csak ezeken az utakon tudnak az ingatlanjukra jutni, nem is tájékoztatta az MNV.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!