2018. július 23. 08:17

Már 10-én utalják a járandóságokat.

Alapesetben minden hónap 12-én érkeznek meg a nyugdíjak a Magyar Államkincstártól, de augusztusban hamarabb, már 10-én utalják a járandóságokat. Ennek az oka az, hogy a hónap 12. napja hétvégére, egészen pontosan vasárnapra esik, ilyen esetben pedig előrébb hozzák a kifizetéseket. Így már pénteken pénzhez jutnak az idősek.

Decemberben még hamarabb jön majd a pénz Decemberben még hamarabb jön majd a pénz

A rákövetkező őszi hónapokban visszaáll a rend, mivel 12-e hétköznapokra esik, ezért azon a napon landolnak a nyugdíjak a számlákon. Decemberben azonban sokkal hamarabb, már a hónap elején megjelenik a számlákon a pénz: az államkincstár alá tartozó Nyugdíjfolyósító Igazgatóság tájékoztatása szerint december 3-án történik az utalás. Karácsony előtt hetekkel tehát már lesz mit költeni az ünnepekre. (Ami kiegészül a 3,5 százalékot meghaladó gazdasági növekedés miatt járó, jellemzően 12 ezer forintot jelentő nyugdíjprémiummal, valamint az infláció alakulása miatt járó kiegészítéssel, illetve az év végén kiosztott 10 ezer forintos Erzsébet-utalványokkal.)

A nyugdíjak egy részét nem számlára utalják, hanem a Magyar Posta kézbesíti a járandóságokat. Ezek a kifizetések több napig is eltartanak, a posta tájékoztatása szerint hónapban 12 munkanapon át viszik ki a havi rendszerességű nyugdíjakat.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.