2p

Már 10-én utalják a járandóságokat.

Alapesetben minden hónap 12-én érkeznek meg a nyugdíjak a Magyar Államkincstártól, de augusztusban hamarabb, már 10-én utalják a járandóságokat. Ennek az oka az, hogy a hónap 12. napja hétvégére, egészen pontosan vasárnapra esik, ilyen esetben pedig előrébb hozzák a kifizetéseket. Így már pénteken pénzhez jutnak az idősek.

Decemberben még hamarabb jön majd a pénz
Decemberben még hamarabb jön majd a pénz

A rákövetkező őszi hónapokban visszaáll a rend, mivel 12-e hétköznapokra esik, ezért azon a napon landolnak a nyugdíjak a számlákon. Decemberben azonban sokkal hamarabb, már a hónap elején megjelenik a számlákon a pénz: az államkincstár alá tartozó Nyugdíjfolyósító Igazgatóság tájékoztatása szerint december 3-án történik az utalás. Karácsony előtt hetekkel tehát már lesz mit költeni az ünnepekre. (Ami kiegészül a 3,5 százalékot meghaladó gazdasági növekedés miatt járó, jellemzően 12 ezer forintot jelentő nyugdíjprémiummal, valamint az infláció alakulása miatt járó kiegészítéssel, illetve az év végén kiosztott 10 ezer forintos Erzsébet-utalványokkal.)

A nyugdíjak egy részét nem számlára utalják, hanem a Magyar Posta kézbesíti a járandóságokat. Ezek a kifizetések több napig is eltartanak, a posta tájékoztatása szerint hónapban 12 munkanapon át viszik ki a havi rendszerességű nyugdíjakat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!