<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Azokat 2021. február 8-ig csak vészhelyzetben fogadhatják a magyarországi repterek, szól a friss rendelet.

Hétfőn jelentették be, hogy december 22-én 0 órától Magyarország megtiltja az Egyesült Királyságból érkező személyforgalmi repülőjáratok leszállását, beleértve az üzleti célú magánrepülőgépekét is. Erről aznap este a Magyar Közlönyben ki is jött a rendelet, mely pontosít, részletez, eszerint

a Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága területéről induló menetrendszerű vagy nem menetrendszerű légi személyszállítást végző polgári légijármű Magyarország területén – a  veszélybe került légijármű kivételével – nem szállhat le.

A döntést a szigetországban megjelent új koronavírus-mutáció terjedése miatt hozta meg a kormány. Ezzel egy sor európai országhoz csatlakozunk, melyek szintén légireteszt vezettek be a brit gépek ellen - ám a magyar szabályozás a legtartósabb mind közül. Míg az intézkedő országok egy része 48 órás felfüggesztésről döntött, más részük pedig december 31-ig tartja zárva a reptereket a gépek előtt, addig Magyarországon a zár a most megjelent rendelet értelmében 2021. február 8-ig tart, ha időközben nem vonják vissza.

Fontos, hogy ez csak a polgári légiforgalomra vonaktozik, az áruforgalom továbbra is zavartalanul működik.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.