2020. április 7. 19:26
mfor.hu

Komor statisztikáról számolt be az állam kormányzója szokásos napi tájékoztatójában.
 

Hétfőn 731 új halálos áldozatot követelt a koronavírus az államban, ez az eddigi legnagyobb ugrás a mortalitásban a vírus kitörése óta – fogalmazott Andrew Cuomo.

A mostani ugrás részben azzal magyarázható, hogy átmenetileg csökkentették a sürgősségire beszállított betegek számát, ugyanis a kórházak arra számítanak, hogy az elkövetkező hetekben rohamosan fog tovább nőni az esetszám. Az államban összesen 5489 áldozata volt a járványnak, ez nagyjából az összes egyesült államokbeli eset fele.

New York állam az amerikai koronavírus-járvány epicentrumává vált, a helyzet különösen súlyos a metropoliszban, ahol 72 181 fertőzött mellett 3485-re ugrott a halottak száma.

(CNBC)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.