1p

Az USA "támogatja az ukrán népet", az aranyügyleteket is szankcionálnák. 

Joe Biden amerikai elnök ma bejelentette, hogy az Egyesült Államok 1 milliárd dolláros biztonsági támogatást nyújt Ukrajnának.

A NATO vezetői előtt Brüsszelben tartott beszédében Biden megismételte, hogy "határozottan támogatja" az ukrán népet az ország elleni invázió egy hónapos évfordulóján.

Joe Biden. Fotó: Youtube képernyőfotó
Joe Biden. Fotó: Youtube képernyőfotó

Elmondta, „az elmúlt hetekben az Egyesült Államok 1 milliárd dollárnyi új biztonsági támogatást kínált Ukrajnának: légvédelmi rendszereket, páncéltörő fegyvereket, drónokat és több millió lőszert".

Biden megerősítette, hogy négy új harccsoportot hoztak létre Szlovákiában, Romániában, Bulgáriában és Magyarországon, és ez "erős jelzés" arra vonatkozóan, hogy a szövetség "közösen fogja megvédeni a NATO minden egyes centiméterét".

Az USA továbbá szankciókat helyez kilátásba az Oroszországgal kapcsolatos aranyügyletek ellen, és további szankciókat foganatosítanak tucatnyi orosz védelmi cég és az orosz Duma 328 tagja ellen is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!