2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Az elnök finoman egyetértését fejezte ki elődje felelősségre vonásával kapcsolatban.

Az elnök a CNN arra vonatkozó kérdésére, hogy mi a véleménye a korábbi elnök elleni alkotmányos vádeljárás elindításáról (impeachment) elmondta:

úgy gondolom, hogy ennek meg kell történnie.

A beiktatási beszédében az egységes Amerikát zászlójára tűző Biden a csatornának azt is elismerte, hogy van kockázata az eljárás lefolytatásának, ugyanakkor az impeachment elmaradása még rosszabb hatással lehetne az új kormányra.   

Az elnök ugyanakkor nem sok esélyt lát arra, hogy az eljárás végén Donald Trumpot valóban elítéljék, ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a szenátus sokat változott, de annyit nem, hogy 17 republikánus szenátor az impeachment mellett szavazzon.

Mi az az impeachment?

Az impeachment eljárás nagyban hasonlít egy bírósági tárgyalásra, melyben a képviselőház vádat emel, a felsőház, a szenátus pedig lefolytatja a tárgyalást, és dönt arról, hogy megalapozott-e a vád, felelősségre kell-e vonni az elnököt. Donald Trump ellen a demokrata képviselők és több republikánus politikus szavazatával lázadás szítása miatt emeltek vádat, a Capitolium január eleji megtámadása előtt tartott nagygyűlésen elmondott, gyújtó hangú beszéde miatt, amely után hívei megrohamozták a törvényhozás épületét, ahol a szenátus éppen a Trump által elveszített, novemberi elnökválasztás eredményét készült hitelesíteni.

(CNN)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!