<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nagyon megsürgetné az erőművi munkák indulását a magyar kormány.

Erejét megfeszítve dolgozik azon a kormány, hogy minél előbb elindulhassanak a kivitelezési munkák Pakson, az új erőművi blokknál. Erre utal, hogy  Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter meghívására december után januárban megint Budapestre jön Alekszej Lohacsov, a beruházó Roszatom elnöke - erősítette meg a paksi tévének adott nyilatkozatában a politikus, beszédéből a 444.hu hozott kisebb részletet. 

„Azon vagyunk természetesen,” válaszolta Szijjártó Péter a paksi tévében arra a kérdésre, hogy tartható-e az atomerőmű bővítésének eredeti menetrendje. Igaz, 2014-ben Lázár János a paksi bővítés bejelentésekor a kormány nevében még azt ígérte meg, hogy 2023-ban az első blokk már áramot fog termelni. A jelenlegi kormányzati tervek már arról szólnak, hogy a két új blokk 2029-ben és 2030-ban lép majd üzembe - emlékeztetett a portál.

A lap idézte Szijjártót, aki szerint „az a megállapodásunk, hogy ennek a hónapnak a végére létrejön egy olyan ütemterv, ami a következő hónapok feladatait felvázolja. Szeretnénk, hogy márciusig minden engedélykérelem beadásra kerüljön,”
mondta. A külügyminiszter szerint ha az orosz fél ezt teljesíti, akkor megoldható, hogy még az első félévben "az előkészítési fázisból a létesítési fázisba lépjen át ez a beruházás, nagyon fontos lenne."

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.