2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Holnap tárgyalja a kormány az operatív törzs ajánlását.

Napokon belül bevezethetik a korlátozó intézkedéseket a hazai sporteseményeknél, az operatív törzs már megtette ajánlását a kormány számára,  amely holnapi ülésén tárgyalja a csomagot. Kérdésünkre Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a mai tájékoztatón elmondta, hogy a hazai esetszám - jelenleg 12 koronavírusos beteget tartanak nyilván - elegendő ahhoz, hogy a szigorító intézkedéseket bevezessék.Az elmúlt napokban több bejelentés érkezett a környező országokból, hogy betiltják, vagy 500-1000 főben limitálják a sportrendezvények látogatóinak számát. Lakatos Tibor szerint az ottani esetszámok korábban érték el azt a határt, ahol szükségessé vált a korlátozó intézkedések bevezetése. Nálunk most ért el erre a szintre a járvány.

Elmondta továbbá, hogy általános ajánlást fogalmaztak meg a kormány számára, nem egyes mérkőzésekre vonatkozó javaslatokat tettek. Szavaiból arra lehet következtetni, hogy a zárt kapus előírás ugyanúgy része lehet a csomagnak, mint a látogatószám limitálása, illetve más protokoll vonatkozhat a fedett helyen rendezett sporteseményekre, mint a nyílt helyszínekre. További részleteket azonban erről nem kívánt elárulni, mert a kormány még nem döntött az ajánlásról.A sporteseményekhez hasonlóan a mozikban, színházi előadásokon, szórakozóhelyeken is sokan lehetnek jellen egy időben, de a mostani ajánlás ezekre nem vonatkozik - közölte érdeklődésünkre Lakatos Tibor. Szerinte ezeken a programokon nem vesznek részt annyian, mint egy tízezres sporteseményen (megjegyzés: ekkora nézőszám egyébként legfeljebb a labdarúgó válogatott mérkőzéseken van), azonban nem zárta ki, hogy a következő intézkedések már ezeket a kulturális programokat is érinteni fogják, amennyiben a helyzet megkívánja.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!