2020. május 26. 15:27
mfor.hu

Varga Judit a Facebookon osztotta meg a célzott időpontot.

"Ma benyújtásra kerül az Országgyűléshez az a törvényjavaslat, amellyel az Országgyűlés felhívja a kormányt, hogy szüntesse meg a veszélyhelyzetet. A törvény elfogadásával, számtalan európai országnál jóval előbb, várhatóan június 20-án a veszélyhelyzet kivezetésre kerül Magyarországon"

- áll Varga Judit igazságügyi miniszter kedd délutáni Facebook-posztjában. Ebben:

Mint ismert, Orbán Viktor nemrég Belgrádban beszélt arról először, hogy véget vethetnek a veszélyhelyzetnek, és vele együtt a rendeleti kormányzás időszakának. A miniszterelnök akkor azt mondta, május végén kész visszaadni a parlamentnek a különleges felhatalmazást. Korábban még június vége tűnt valószínűnek.

A visszarendeződést alighanem azért hozza előbbre a kormány, mert Orbán meg akarja menteni a nyarat.
 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.