TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. május 20. 18:05
mfor.hu

A megyei óvodák, bölcsődék pedig május 25-től térnek vissza a normális működési rendhez, jelentette be Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár.

Az óvodák és a bölcsődék a megyékben május 25-től, a fővárosban június 2-től visszatérnek a normális működési rendhez,

jelentette be Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár a Facebookon. Az indok: az utóbbi időszakban érdemben csökkent a járványveszély mértéke.

Az intézményeknek külön igazolás nélkül is fogadniuk kell a gyerekeket, a nyár folyamán egy intézmény legfeljebb két hétre állhat le, mondta Maruzsa. Az államtitkár azt is kifejtette, hogy

nem hosszabbítják meg a tanévet, de a digitális oktatás, mivel jól működik, a tanév végéig, június 15-ig marad.

Június 2-től engedélyezik továbbá az iskolákban a pedagógusok és a tanulók oktatási célú találkozását, kiscsoportos konzultációk, illetve egyéni felkészítés tartását, amennyiben annak célja az elmúlt hónapokban tanultak rendszerezése, megerősítése, az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása.

A gyermekfelügyelet rendje is megváltozik június másodikán: már nemcsak az egyes kijelölt intézményekben, de az összes iskolában meg kell azt szervezni, a gyerekeket pedig igazolás nélkül kell fogadni. Az iskoláknak június 26-ig kell fenntartaniuk a gyermekfelügyeletet, júni 15-ig felzárkóztatási foglalkozásokkal, 15-26-ig pedig a következő tanévre való felkészítő foglalkozásokkal. Június 26-ig jár az iskolai étkezés is a felügyelt diákoknak.

(index)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.