2018. április 11. 15:39

A kamarán belüli feszültségek vezetnek a tisztújításhoz.

Április 17-én választhatja meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlése a szervezet új elnökét, de a leköszönő elnök május végéig még hivatalban marad - értesült a blogstar.hu.

Krisán László távozik Krisán László távozik

A portál részletes cikkben számol be arról, mi vezetett az elnökcseréhez. Ezek szerint a jelenlegi elnök, Krisán László tavaly márciusi kinevezése sem hozott megnyugvást a korábbi időszakban történtek miatt amúgy is zaklatott állapotban lévő szervezetben. A tagság hat hónapra szavazott bizalmat Krisánnak, aki azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Tovább duzzadt az apparátus, a nagy ívű tervek megmaradtak ígéreteknek, nem terjesztette be a 2016-os mérleget, és elkezdtek szaporodni a kamarán belüli "ügyek.

Más információkkal ellentétben a blogstar tehát úgy tudja, hogy az egyenesébe érkezett elnökváltásnak nincs köze a vasárnapi választási eredményhez, a tagságnak egyszerűen elege lett az aktuális vezetőből. Ezt érzékelve Krisán nem várta meg, hogy egy küldöttgyűlés határozzon a sorsáról, inkább önként felállt.

Az április 17-i küldöttgyűlésen választják ki az új elnököt, de Krisán kérésére május 31-ig - a 2017-es mérleg elfogadásáig - a jelenlegi elnök hatalomban maradhat.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.