<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A főpolgármester a Facebook oldalán számolt be a Fővárosi Idősügyi Tanács ülésén született döntésről.

A bejelentés szerint a Fővárosi Önkormányzat rezsitámogatási rendszert vezet be. Karácsony Gergely elmondta, hogy azon főpolgármester-jelölti ígéretét, miszerint a rászoruló családoknak és időseknek adott 20 ezer forintos rezsitámogatást egész Budapestre kiterjesztik, kibővítve valósítja meg.

A most bejelentett támogatási rendszer a következőképpen alakul:

  • a létminimumnál kevesebb nyugdíjat kapó nyugdíjasok, rászoruló, gyermekes, ápolási díjon lévő és más nehéz helyzetben lévő családok évi 48 ezer forint rezsitámogatást,
  • míg a valódi átlagnyugdíjnál kevesebbet kapó nyugdíjasok 24 ezer forint támogatást kaphatnak majd.

A támogatásokat a villany, a gáz, valamint a távhő számlákból fogják leírni – derült ki a főpolgármester bejelentéséből. Karácsony Gergely elmondta azt is, hogy a rendszer október elsejétől működik majd, és alapvetően a kerületi önkormányzati irodáknál lehet majd igényelni a támogatást.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.