<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A főpolgármester szerint semmilyen beruházást nem akadályoznak meg, ami a város és az ország gyarapodását szolgálja.

Bárkivel együtt tudok dolgozni, aki szeretné Budapestet fejleszteni – mondta Karácsony Gergely főpolgármester az RTL Híradónak arra a kérdésre, hogy mit gondol, mennyire tud majd együtt dolgozni Lázár Jánossal. A fideszes politikus az építésügyi és beruházási tárca várományosa az új kormányban, csütörtökön hallgatta meg az Országgyűlés gazdasági bizottsága. Hozzá fog tartozni Budapest fejlesztése is - idézte fel az rtl.hu.

Ki fejezi be a Biodomot és mennyiért? Fotó: depositphotos.com
Ki fejezi be a Biodomot és mennyiért? Fotó: depositphotos.com

A portál szerint Karácsony Gergely szerint a kormánynak megvan a joga arra, hogy kialakítsa, milyen formában és milyen személyekkel akar dolgozni. A fő kérdés az, hogy Budapestben ellenfelet látnak, vagy szövetségest abban, hogy Magyarország fejlődjön és gyarapodjon. 

"Nem azért kaptam a megbízásom a budapestiektől, hogy valami ne legyen, hanem azért, hogy legyen. Tele vagyunk tervekkel és biztos vagyok abban, hogy ezek nagyon nagy része olyan, amit a kormány is támogatni fog" - mondta az interjúban a főpolgármester.

Azt mondta, hogy a Liget-projektnek is vannak olyan elemei, amelyekkel egyetért a főváros: ilyen a közlekedés átalakítása, P+R parkolók építése, a park rekonstrukciója. Az oda tervezett épületeket viszont Budapest más pontjain látná szívesen. Említette még a Biodómot: szerinte a kormány és a főváros vezetése is abban érdekelt, hogy ez a beruházás megvalósuljon. A Biodómot az előző városvezetés teljes mértékben állami forrásból finanszírozta, ma félkészen áll, és a fővárosnak nagyjából egymilliárd forintot kell költenie az állagmegóvásra.