2019. október 13. 11:03
mfor.hu

Tarlós István kihívója elmondása szerint komoly téttel fogadott arra, hogy győzni fog.

Leadta szavazatát Karácsony Gergely is. Tarlós István legesélyesebb főpolgármesteri kihívója fotós, videós dokumentációt osztott meg erről Facebook-oldalán:

A voksolás után Karácsony röviden beszélt az őt váró újságírókkal. Azt mondta, hogy ez a nap a budapestiek napja lesz, a választás tétje az, hogy a budapestiek visszaszerzik-e a városukat. Azzal folytatta, hogy ő örül a megelőző önkormányzati választásokhoz képest jóval nagyobb részvételnek, majd megismételte, hogy ez semmiképpen sem az ő napja vagy az ellenzék és az ellenzéki jelöltek napja, hanem a budapestieké.

Az elmúlt 9 évről azt mondta, hogy egyre inkább kicsúszott a budapestiek kezéből a város, a főváros vezetése folyamatosan engedett a kormánynak, és annak a politikának, ami csorbította az önkormányzatok lehetőségeit - most viszont itt a lehetőség, hogy ezen változtassanak.

Karácsony aztán megköszönte mindenkinek a támogatást, de elsősorban azoknak mondott köszönetet, akik ma élnek a demokratikus jogukkal, és a változásra szavaznak.
 
Újságírói kérdésre felelve azt mondta, semmit sem tartana kudarcnak a mai napon, mert már megváltoztatták az ellenzéki politkát, és képesek voltak létrehozni az ellenzéki egységet. Azt is megkérdezték tőle, mit gondol, este ünnepelni fog-e, mire Karácsony azt felelte: komoly téttel fogadott arra, hogy győzni fog.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.