1p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlésben a költségvetésről döntő szavazás előtt elmondott beszédében igen erősen fogalmazott.

A főpolgármester szerint elmúlt 30 évben nem volt példa arra, hogy ilyen költségvetést kelljen elfogadni, annak ellenére sem, hogy korábban is voltak viták a városvezetések és a kormányok közt.

Karácsony Gergely főpolgármester (MTI/Mónus Márton)
Karácsony Gergely főpolgármester (MTI/Mónus Márton)

Karácsony Gergely beszédében egyebek mellett elmondta, hogy a kormány négyszeresére emelte a Budapest által fizetendő szolidaritási adót, a kukaholding pedig évente 5 milliárd forintot tart vissza a budapestiek által befizetett szemétdíjból, valamint kitért arra is, hogy az iparűzési adót másodjára felezik meg, arról, hogy Budapest ezért kompenzációt kapjon, egyelőre szó sincs.

Szavai szerint a mostani költségvetés egy féléves tervezet, amely nem tud és nem akar számolni azzal, hogy az iparűzési adó miatt kieső összeget nem kompenzálják. Úgy fogalmazott, hogy

ki kell húznunk azért, hogy a fővárosi önkormányzat alapvető működését biztosító forrásokat kipréseljük a következő kormánytól, bárki is vezeti azt.

Karácsony Gergely beszédét itt lehet meghallgatni:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!