<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlésben a költségvetésről döntő szavazás előtt elmondott beszédében igen erősen fogalmazott.

A főpolgármester szerint elmúlt 30 évben nem volt példa arra, hogy ilyen költségvetést kelljen elfogadni, annak ellenére sem, hogy korábban is voltak viták a városvezetések és a kormányok közt.

Karácsony Gergely főpolgármester (MTI/Mónus Márton)Karácsony Gergely főpolgármester (MTI/Mónus Márton)

Karácsony Gergely beszédében egyebek mellett elmondta, hogy a kormány négyszeresére emelte a Budapest által fizetendő szolidaritási adót, a kukaholding pedig évente 5 milliárd forintot tart vissza a budapestiek által befizetett szemétdíjból, valamint kitért arra is, hogy az iparűzési adót másodjára felezik meg, arról, hogy Budapest ezért kompenzációt kapjon, egyelőre szó sincs.

Szavai szerint a mostani költségvetés egy féléves tervezet, amely nem tud és nem akar számolni azzal, hogy az iparűzési adó miatt kieső összeget nem kompenzálják. Úgy fogalmazott, hogy

ki kell húznunk azért, hogy a fővárosi önkormányzat alapvető működését biztosító forrásokat kipréseljük a következő kormánytól, bárki is vezeti azt.

Karácsony Gergely beszédét itt lehet meghallgatni:

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.