2020. április 17. 15:55
mfor.hu

A mostani hétvégén pedig a szép idő miatt ismételten lezárják a Margitszigetet és a Hajógyári szigetet is.

A főpolgármester a közösségi oldalán így fogalmazott:

„Nagyon várunk már rá, hogy visszatérjünk a régi életünkhöz. Azonban ahhoz, hogy fokozatosan enyhíteni lehessen a korlátozásokon, először szigorítanunk kell. Nem lazítani kell most a fegyelmen, hanem az eddigieknél is jobban betartani minden intézkedést. Egyre szebb az idő, egyre nagyobb a kísértés. De nemet kell mondanunk rá.”

Mint azt a közleményben ismertette, majdnem az egész hétvégére elrendelte a Margitsziget lezárását, a területre szombat és vasárnap csak reggel 9 előtt és este 8 után lehet majd belépni, elsősorban azért, hogy a futóknak biztosítsák a lehetőséget a sportolásra. A főpolgármester egyeztetett a III. kerületi polgármesterrel is, így az Óbudai-szigetre is ugyanez a korlátozás vonatkozik majd.

Karácsony Gergely emellett kiemelte, hogy április 27-től a tömegközlekedés járatait csak kendővel vagy sállal eltakart arccal vagy maszkban lehet majd igénybe venni.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.