Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Wéber Balázs Wéber Balázs

Jelentősen szigorítana a koronavírus-ellenes korlátozásokon a német szövetségi kormány. Egyes lapvélemények szerint ugyanakkor inkább meg kellene találni az egyensúlyt az egészségügyi óvatosság és az élet fenntartása között egy halott gazdasággal ugyanis nem lehet legyőzni a járványt. 

Németország október közepén már szigorított a koronavírus-ellenes korlátozásokon – kiterjedt maszkviselés, nagy bulik tilalma, vendéglátóhelyek éjjeli bezárása – , Angela Merkel kancellár és a tartományi vezetők mai videókonferenciáján pedig újabb, a mindennapi életet jelentősen befolyásoló szigorításokról születhet döntés a továbbra is meredeken emelkedő fertőzöttségi adatok miatt, írja laptársunk. a Privátbankár.hu.

A DPA német hírügynökség információi szerint a kormány előzetesen már összeállította a javasolt korlátozások listáját, amely azt jelzi, hogy kemény hetek várnak a németekre.

A német törvényhozás, a Bundestag épülete Berlinben.  (Depositphotos)A német törvényhozás, a Bundestag épülete Berlinben. (Depositphotos)

A jövőben csupán az egy háztartásban élők és maximum még egy háztartás tagjai találkozhatnának egymással nyilvánosan. A szabály megsértőit szankciókkal sújtanák a hatóságok, amelyek

egyúttal megtiltanák a csoportos ünneplést a nyilvános tereken, valamint a magánlakásokban is.

A brit kormány már október közepén döntött hasonló, sci-fiket idéző megkötésekről.

A cél, hogy ezáltal megtörjék a járvány dinamikáját, a karácsonyi időszakban már ne legyen szükség súlyos korlátozásokra, azaz a családok és barátok akkor találkozhassanak egymással. Cserében csaknem teljes novemberben kvázi karanténra van szükség a hatóságok szerint.             

Novemberben tilos lehet turisztikai céllal szállást foglalni, erre csupán egyéb, indokolt esetben nyílik majd lehetőség. Az utazásról, rokonlátogatásról alapvetően le kell mondani, csakúgy, mint az első hullám idején.

A tervek szerint a bárokat, klubokat, diszkókat, kocsmákat és hasonló vendéglátóhelyeket is be kell zárni – ez alól csak az elvitelt, házhozszállítást kínáló helyek jelenthetnek kivételt.

Az újabb jelentős szigorításokra azután kerülhet sor, hogy az elmúlt hetekben minden korábbinál magasabb szintre ugrott a regisztrált fertőzések száma. A Coviddal összefüggő halálozások száma szintén növekszik, de – legalábbis egyelőre – jóval kisebb mértékben, és még messze elmarad a tavaszi szinttől.

A drasztikus korlátozások értelme ugyanakkor Németországban is vitatott.

A szigorítások teljes listája és további részletek a Privátbankár.hu cikkében.    

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.