1p

Kedden a gazdaságvédelmi operatív törzs ülése után újabb bejelentések érkeznek. 

A gazdaságvédelmi operatív törzs keddi ülésén a pénzügyek intézésének terheit csökkentő javaslatok lesznek terítéken - derül ki Varga Mihály pénzügyminiszter friss Facebook-videójából. 

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A miniszter felidézte: a gazdasági operatív törzs 44 javaslata léphetett már ki a papírokból a valóságba és további 20 javaslat hamarosan a szabályozás részévé válik. Felidézett néhányat a már elfogadott javaslatokból, így a hitelmoratórium meghosszabbítását, a nehéz helyzetbe került turisztikai vállalkozásoknak bevezetett kedvezményes hitelt, vagy épp az egyik legbonyolultabb adóadminisztrációs teher, a feltöltési kötelezettség eltörlését.

Kedden pedig további intézkedésekről döntenek. Varga Mihály szerint ezzel a pénzügyek intézését gyorsítják és - reményeik szerint - teszik majd olcsóbbá. Ezzel nemcsak a gazdaság újraindulását, hanem a járvány elleni védekezést is támogatják majd. A kevesebb készpénz-használat, az online ügyintézés erősítése ugyanis kevesebb személyes kontaktust jelent. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!