1p

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a villamosmérnökökre van a legnagyobb kereslet a Műegyetemi Állásbörzén.

Az összesen több mint kétezer ajánlatból közel 150 álláslehetőség a villamosmérnöknek tanulóknak vagy ilyen végzettségűeknek szól - közölte az 52. Műegyetemi Állásbörze szervezője.

A mérnök-informatikusokból is sok kellene. Fotó: Facebook
A mérnök-informatikusokból is sok kellene. Fotó: Facebook

A kedden és szerdán tartott állásbörzén a második helyen a mérnökinformatikus szakma, a harmadikon pedig a gépészmérnök szakma áll - csaknem 120, illetve több mint 100 állásajánlattal.

Az állásbörze kiállítói közül 37-en angol nyelvű gépészeti modellezés végzettségű szakembereket keresnek, sokan alkalmaznának továbbá műszaki menedzsereket és gazdaság menedzsment szakon végzetteket is. Nagy a kereslet továbbá a matematikusokra, alkalmazott matematikusokra és fizikusokra is.

A kiállítók között van néhány fős mikrovállalat és több tízezer főt foglalkoztató multinacionális cég is, foglalkoztatottságuk 11 és 57 ezer fő között mozog. A vállalatoknál foglalkoztatott felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya szektortól függően 9-100 százalék közötti, átlagosan 65,5 százalék.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!