2p

Mi szükség van egy újabb, 3,8 milliárdos állami vásárlásra?

A Párbeszéd-Zöldek írásbeli kérdéssel fordul Lázár János építési és közlekedési miniszterhez a Gyesev magyar-osztrák vasúttársaság ügyében - mondta az ellenzéki párt elnökségi tagja, soproni önkormányzati képviselő szombaton.

Jakál Adrienn online sajtótájékoztatóján közölte, arra kíváncsiak, milyen szakmai indokok alapján döntött a miniszter a cég vezérigazgató-helyettesének egyoldalú elbocsátásáról, milyen szakmai érvek szólnak a Strabag 6,1 százalékos Gyesev-részvénycsomagjának megvásárlása mellett 3,8 milliárd forintért, és milyen színvonalbeli javulásra számít e döntésektől, "mert nagyon úgy tűnik, a Gyesev is a MÁV sorsára fog jutni."

Lázár János az elmúlt hetekben a vezérigazgató-helyettes kirúgásától kezdve a nyílt fenyegetésig nem riadt vissza semmitől, hogy átvigye az akaratát, nagyon úgy tűnik, ismételten egy politikai, hatalmi játszmába keveredtünk, amelynek kárvallottjai Sopron és a környékbeliek lesznek - tette hozzá a képviselő.

Jakál Adrienn úgy vélte:

"a kormány és Lázár János meg akarja kaparintani maguknak a Gyesevet".

Az ellenzéki politikus megjegyezte, a magyar kormányt az elmúlt tizenhárom évben nem igazán érdekelte az ország vasúthálózata, "inkább lezüllesztették, nem pedig fejlesztették azt".

Lázár János ráeszmélt arra, milyen katasztrofális állapotok vannak, ennek eredménye volt, hogy parancsba adta az 1-es fővonal javítását, pár hónappal ezelőtt pedig azt ígérte, hogy rövidül a menetidő - fűzte hozzá.

Jakál Adrienn azt mondta: "hónapokon keresztül szinte lehetetlen volt eljutni Sopronból Budapestre, mára pedig kiderült az is, hogy a menetidő nem lett rövidebb, viszont szerencsére hosszabb sem".

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!