2p

Miért ilyen magas az infláció, lehetne-e alacsonyabb, s mit kellene, illetve lehetne tennie a kormánynak, illetve az MNB-nek azért, hogy a pénzromlás fékeződjön? Miért ilyen gyenge a forint, mire lenne szükség ahhoz, hogy erősödjön? Van-e esélye annak, hogy hozzájussunk az Európai Unió hozzájárulási alapjának Magyarországot megillető forrásaihoz? Egyebek mellett ezek megválaszolására is megkérjük Bokros Lajos volt pénzügyminisztert, egyetemi tanárt, közgazdászt Klasszis Klubunk szeptember 8-ai adásában. De ön is kérdezhet, regisztráljon és kövesse élőben a beszélgetést!

Vége a nyárnak, amely kétségtelenül forró volt, de úgy tűnik, az ősz sem ígérkezik kevésbé hűvösnek. Politikai szempontból semmiképpen. Természetesen sejteni sem lehet, hogy az orosz-ukrán háború meddig tart, így azt sem, annak lehetnek-e további negatív hatásai a magyar gazdaságra. Mikor már így is van elég baj, most kapják kézhez a rezsicsökkentés csökkentése miatt augusztus 1-jétől már az átlagnál több áramot és gázt fogyasztók a korábbiaknál jóval kövérebb számokat tartalmazó számlájukat. Október 1-jéig még él az üzemanyagokra és egyes élelmiszerekre vonatkozó árstop, de hogy mit hoz a jövő, azt egyelőre homály fedi. Az is kérdés, szükség lesz-e további költségvetési megszorításokra, mekkora lehet az infláció és arra hogyan reagálhat a jegybank, s az elégséges lesz-e a pénzromlás megfékezéséhez.

Klasszis Klubunk következő vendége: Bokros Lajos. Fotó: MTI /Soós Lajos
Klasszis Klubunk következő vendége: Bokros Lajos. Fotó: MTI /Soós Lajos

Van tehát aktuális téma bőven. Ezért is hívtunk meg egy ismert szakembert, Bokros Lajos volt pénzügyminisztert, közgazdászt, egyetemi tanárt a Klasszis Klubunk következő adásába, hogy átbeszéljük vele a magyar gazdaságot jelenleg érintő témákat.

Most Önnek is alkalma nyílik arra, hogy kérdezzen Bokros Lajostól. Ehhez nem kell mást tennie, csak regisztrálnia, a beszélgetés megtekintése ugyanis ingyenes.

Az Mfor-Privátbankár lapcsalád élő, interaktív eseményére – mely során nézőink is feltehetik a kérdéseiket – szeptember 8-án 15:30-kor kerül sor.

A közvetítésre még itt lehet regisztrálni!

A Klasszis Klub korábbi rendezvényeinek összefoglalóit itt találja:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!