3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ehhez nem kell mást tennie, mint ingyenesen regisztrálnia az Mfort is megjelentető lapcsoport, a Klasszis Média következő, szeptember 20-án, szerdán online sorra kerülő adására, mely vendége Budapest főpolgármestere lesz.

Karácsony Gergely a főpolgármesterré választása, azaz 2019 októbere óta már megszokhatta a kormányzati kereszttüzet, az állandó támadásokat. Szinte nem múlik el hét, de sok esetben nap, hogy ne kerüljön a neve valamilyen kontextusban az újságok címoldalára.

A Klasszis Klubunk következő, szeptember 20-ai, szerdai adásának vendégével folytatandó beszélgetés során a napi események ugyanúgy szóba kerülnek, mint a közeli, illetve a távolabbi jövő, a várható fejlemények.

Ami az aktualitásokat illeti, adja magát, hogy kikérjük Karácsony Gergely véleményét arról, mi lesz Budapesttel azután, hogy egy minap megjelent rendelet szerint a kormány több budapesti fejlesztést is leállított. Mekkora érvágás lesz ez a fővárosiaknak, fel tud-e állni ebből is a Főpolgármesteri Hivatal, vagy ez már olyan csapás, amely végképp csődbe sodorja Budapestet? Mennyiben javíthat a főváros anyagi helyzetén a szeptemberben beérkező iparűzési adóbevétel?

Nemrég Karácsony Gergely az M0-s fizetőssé tétele kapcsán azt mondta, naponta tízezreket sarcolna a kormány és dugókat okozna Budapesten. Reális-e a mostani helyzetben Vitézy Dávid javaslata, miszerint az M0-s teljes fizetőssé tételének plusz bevételéből támogassa az állam a budapesti agglomerációs közlekedési problémák megoldását? Ezt is megkérdezzük a főpolgármestertől.

Klasszis Klubunk szeptember 20-ai, szerdai adásának vendége Karácsony Gergely lesz. Fotó: Bánkuti András
Klasszis Klubunk szeptember 20-ai, szerdai adásának vendége Karácsony Gergely lesz. Fotó: Bánkuti András

Állandóan visszatérő téma a kerékpársáv, természetesen ez sem maradhat ki a beszélgetésből. Mint ahogy egy visszatekintés sem az atlétikai vb-re több mint 300 milliárd forintból felhúzott stadion sem, amelyet éppen a napokban kezdtek 36 ezresről 15 ezres befogadóképességűre visszabontani.

Előretekintve pedig mi más lehetne izgalmasabb kérdés, mint a jövő júniusi – európai parlamenti választással egybekötött – önkormányzati voksolás. Mekkora esélyt lát arra, hogy a budapestiektől további öt évre bizalmat kapjon? Számít-e arra, hogy a Fidesz egy nagy potentátú riválist állít majd vele szemben, tart-e ettől? 

És persze ellenzéki politikusként az európai uniós források sajnálatos módon már örökzölddé vált témájáról is érdekes lehet Karácsony Gergely véleménye.

A mintegy egyórásra tervezett beszélgetés során azonban nemcsak mi tesszük fel kérdéseinket a vendégünknek, erre olvasóinknak, nézőinknek is lesz lehetőségük az adás alatt chaten, valamint előzetesen a [email protected] címre is elküldhetik kérdéseiket.

A szeptember 20-án, szerdán 15:30-kor kezdődő rendezvényünk teljesen ingyenes, csupán egy regisztráció szükséges hozzá, melyet az alábbi linken tehetnek meg:

Regisztráljon most! >>> 

Korábbi Klasszis Klubunk beszámolói:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!