1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Közvélemény kutatást rendelt meg a kisebbik kormánypárt, a KDNP.

A KDNP-frakció közvélemény kutatásra irányuló szerződést kötött a Nézőpont Intézet Zrt.-vel - derül ki a parlament honlapján elérhető nyilvános szerződéslistából. A november 16-án aláírt szerződést a frakció részéről Harrach Péter szignózta, a feladatért pedig 12,7 millió forintot fognak kifizetni.

Harrach Péter (Fotó: MTI)
Harrach Péter (Fotó: MTI)

A szerződés november 16-tól 2019. január 11-ig szól, tehát minden bizonnyal a közvélemény kutatás lebonyolítására szűk két hónapja lesz a vállalkozásnak úgy, hogy ebből közel két hét kiesik az év végi ünnepek miatt.

A közvélemény kutatás fókuszában a 18-35 év közötti fiatalok lesznek, a frakció pedig szeretné felmérni, hogy az egyes keresztény alapértékeknek milyen a megítélése a körükben - derül ki az Országgyűlés sajtóirodája megkeresésünkre adott válaszából.

A KDNP-nek nem ez az első közvélemény kutatása. 2017 április-májusban ugyanis 8,4 milliót fizettek szintén a Nézőpont Intézetnek. Ezelőtt pedig legutóbb 2012-ben a Fidesz-frakció rendelt közvélemény kutatást, melyért majdnem 19 millió forintot fizettek. Igaz, az a szerződés több mint 9 hónapra szólt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!