2018. december 11. 10:22

Közvélemény kutatást rendelt meg a kisebbik kormánypárt, a KDNP.

A KDNP-frakció közvélemény kutatásra irányuló szerződést kötött a Nézőpont Intézet Zrt.-vel - derül ki a parlament honlapján elérhető nyilvános szerződéslistából. A november 16-án aláírt szerződést a frakció részéről Harrach Péter szignózta, a feladatért pedig 12,7 millió forintot fognak kifizetni.

Harrach Péter (Fotó: MTI) Harrach Péter (Fotó: MTI)

A szerződés november 16-tól 2019. január 11-ig szól, tehát minden bizonnyal a közvélemény kutatás lebonyolítására szűk két hónapja lesz a vállalkozásnak úgy, hogy ebből közel két hét kiesik az év végi ünnepek miatt.

A közvélemény kutatás fókuszában a 18-35 év közötti fiatalok lesznek, a frakció pedig szeretné felmérni, hogy az egyes keresztény alapértékeknek milyen a megítélése a körükben - derül ki az Országgyűlés sajtóirodája megkeresésünkre adott válaszából.

A KDNP-nek nem ez az első közvélemény kutatása. 2017 április-májusban ugyanis 8,4 milliót fizettek szintén a Nézőpont Intézetnek. Ezelőtt pedig legutóbb 2012-ben a Fidesz-frakció rendelt közvélemény kutatást, melyért majdnem 19 millió forintot fizettek. Igaz, az a szerződés több mint 9 hónapra szólt.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.