2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
		


		
		

Május 31-ig lehet beváltani az áram- és földgázszámlák kiegyenlítésére.

Egy friss kormányrendelet értelmében március 31 helyett május 31-ig lehet felhasználni a nyugdíjasok rezsiutalványát. A 9000 forintos értékben tavaly ősz elején szétosztott utalványokat a meghatározott közműszámlák - áram- és földgáz - kiegyenlítésére lehet fordítani.

Május végéig fizethetnek a nyugdíjasok az utalvánnyalMájus végéig fizethetnek a nyugdíjasok az utalvánnyal

A rendelethez nem fűzött magyarázatot a kormány, de egy február eleji nyilatkozat szerint addig az utalványok 91,4 százalékát, 20,5 milliárd forint értékben, már beváltották.

Az utalványok beváltása okozott némi nehézséget az érintetteknek, akik például elektronikus úton intézik a számlák kifizetését, plusz adminisztrációs kört kellett futniuk. Közben kialakult egy másodlagos piaca is az utalványoknak, amelyek nem névre szólnak, így átruházhatóak. Lapunk kollégáját is szólították már meg egy postahivatalban azzal a kéréssel, hogy készpénz ellenében szívesen átadnák az utalványt.

A nyugdíjasok korábban is részesültek extra jutalomban, a gazdasági eredményekből való részesedésükre hivatkozva. Ez volt az Erzsébet-utalvány, amelyet karácsony, illetve húsvét táján kaptak meg az idősek, 10 ezer forint értékben, amit bolti vásárlásra fordíthattak. Ehhez képest a rezsiutalvány kötöttebb felhasználást tesz lehetővé, ráadásul a más fűtési módot alkalmazók sem tudják élvezni a jutalom áldásos hatását.

Szintúgy két hónappal későbbre csúszik a szolgáltatók, a posta és a Magyar Államkincstár közti elszámolás határideje a kormányrendelet értelmében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.