<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az MNB 200 bázisponttal 9,75 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 200 bázisponttal 9,75 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot, amely így megegyezik az egyhetes jegybanki betét kamatával; a kamatfolyosó két szélét is 200 bázisponttal emelte a testület.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Június végén tartott kamatmeghatározó ülésén a monetáris tanács 185 bázisponttal 7,75 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot, hogy tavaly november óta ismét azonos szintre kerüljön az egyhetes betét kamatával.

A múlt csütörtökön azonban az egyhetes betétet 200 bázisponttal magasabban, 9,75 százalékon hirdette meg az MNB arra reagálva, hogy előző nap újabb rekordmélységekbe gyengült a forint, és jelezte, hogy már most kedden összezárja a két kamatot. Ennek megfelelően kedden a monetáris tanács 200 bázisponttal 9,75 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot is.

Frissítés:

Virág Barnabás, az MNB alelnöke a kamatdöntést követő online sajtótájékoztatón azt mondta: az infláció júniusi további emelkedése és az elhúzódó inflációs kockázatok a kamatemelések határozott folytatását teszik szükségessé. További részletek laptársunk, a Privátbankár.hu cikkében.