2p

Pedig egyáltalán nem szorulnak rá.

Új, maximum díjas építményadó kategóriát hozott létre a fideszes vezetésű belvárosi önkormányzat, de a kaszinókat kihagyták belőle – írja Népszava.

A lap azt írja, hogy az egyik fideszes képviselő a V. kerületben a köztisztaságra és a közbiztonságra hivatkozva javaslatában „finomhangolta” a jövő évi építményadóról szóló önkormányzati rendelettervezetet. Ennek értelmében csak az éjfél után nyitva tartó szórakozóhelyek fizetik majd a maximálisan kiszabható négyzetméterenkénti 2508 forintos adót.

Azonban az eddig a szórakozóhelyek közé sorolt kaszinókat kiemelték ebből a kategóriából, így nekik, azaz a szerencsejáték-szervezőknek a maximum kiszabható összeg helyett négyzetméterenként csak 2244 forintot kell fizetniük.

Ellenzéki politikusok javasolták, hogy a kaszinókat is vegyék be a legtöbbet fizetők kategóriájába. A fideszes polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter ezt nem támogatta, amit azzal indokolt, hogy a szórakozóhelyekre, éttermekre panaszkodnak a legtöbbet az emberek, kaszinóra még nem kaptak bejelentést. A polgármester emellett nem szeretne senkit „elriasztani” a kerületből, illetve fontosnak tartotta, hogy megtartsák a városban azokat a funkciókat, amikből bevétele származik az önkormányzatnak.

Az ügyben két kerületi kaszinó érintett: egy Széchenyi téri (Sofitel) és egy Vigadó utcai (Tropicana). A Népszava azt írja, hogy utóbbi alapterülete 570 négyzetméter, a másiké pedig 720 négyzetméter. A kettő után együtt jövőre 2,9 millió forint építményadót kell fizetni a módosító miatt, viszont ha a maximumot kellene fizetniük, akkor ez 3,23 millióra jönne ki. Így a kerületi kaszinótulajdonosoknak 340 ezer forintot spóroltak meg.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!