TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. október 18. 16:31
mfor.hu

Felháborodott hangú közleményt adott ki a  Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége.

A 2018. október 17-ei Kormányinfon az illetékes miniszter bejelentette a központi közigazgatás létszámcsökkentését, amire már augusztusban is tett utalást. Azóta számos levelet, hivatalos tárgyalásokra szóló kezdeményezést küldtek és sajtótájékoztatót tartottak annak érdekében, hogy a munkáltató (a Kormány) tartsa be a vonatkozó dokumentumok egyeztetésről szóló előírásait ebben a  létfontosságú kérdésben - írja közleményében a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége.

Azt követelik, hogy a Kormány a tervezett intézkedések meghozatala előtt kérje ki a kompetens érdekvédelmi szervezetek véleményét a hatályos jogszabályok figyelembe vételével.

Fotó: MTI Fotó: MTI

"Az információs és konzultációs jog azt jelenti, hogy az állományt érintő lépések megtétele előtt, közben és után folyamatosan működtetni kell az érdekegyeztető fórumokat. A Kormányinfo nem érdekegyeztető fórum! A tíz éve kiéheztetett közszolgálati tisztviselők riogatását szakszervezeteink határozottan elítélik! Azonnali szociális párbeszédre van szükség! " - írják. 

A közleményt egyébként

  • a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete,
  • a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége,
  • a Külügyminisztériumi Dolgozók Szakszervezete,
  • valamint a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete is aláírta.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.