3p

Két budapesti, egy szegedi, egy békéscsabai és egy kiskunhalasi csapat csatlakozott utolsókként a már korábban bejutott tizenöt team mellé a harmadik alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny megyei elődöntőiben, s nyert ezáltal jogot a december 9-ei országos döntőben való részvételre.

Fel szabad tenni az összes albérletpénzünket és megtakarításunkat egy kriptodevizára? Mi a különbség a GYED, a CSED és a CSOK között? Mi az az adóék és e magyar mutató EU-s viszonylatban magas vagy alacsony? És a személyi jövedelemadó?

Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket kaptak a Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! címen rendezett diákverseny utolsó, november 23-án lebonyolított online fordulójában Budapest és három megye (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád) legjobbjai.

A Privátbankár.hu Kft. a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatásával rendezi meg a versenyt, amelynek programját a szervezők a verseny többi támogatóival együtt kifejezetten edukációs céllal állították össze, azt szem előtt tartva, hogy a diákok gyakorlati tudásra tegyenek szert, játékos módon.

A verseny – mely szakértői bizottságának elnöke Bod Péter Ákos volt jegybankelnök – három, online megrendezett fordulóból áll.

A november 23-ai versenynap továbbjutói:

BBB  –  Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum

csapatkapitány: Madzsara Viktória, felkészítő tanár: Hideg Mariann

Vállalkozók – Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikum

csapatkapitány: Szőke-Kovács Sára, felkészítő tanár: Kendik Renáta

CA$Hual  Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium

csapatkapitány: Bondár Emese, felkészítő tanár: Uhrin Györgyi

Balu kapitány legénysége – Budapesti Gazdasági SZC Károlyi Mihály Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

csapatkapitány: Jónás Andrea Petra, felkészítő tanár: Koczkás Márta

GLM – Budapesti Gazdasági SZC Keleti Károly Közgazdasági Technikum

csapatkapitány: Bodolai Anna, felkészítő tanár: Hegyi Viktória

Ezzel kialakult a 20 csapatos döntő mezőnye, amelynek tagjait a diákverseny honlapján lehet megtekinteni. Ők küzdhetnek meg december 9-én az első helyért.

Nem csak a győztes csapat tagjai részesülnek jutalomban, a verseny támogatói, szakmai partnerei ugyanis számos értékes díjat ajánlottak fel:

  • Az Államadósság Kezelő Központ fejenként 100 ezer forint értékű tárgynyereményt ajánlott fel a győztes csapat tagjainak.
  • A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2x125 000 forint összegű ajándékutalvánnyal jutalmazza az országos döntőben 2. és a 3. helyen végző csapatokat.
  • A Pénzügyminisztérium 150 ezer forint értékű ajándékutalványt ajánlott fel, amelyet a zsűri ítél oda a megyei versenyen jól szereplő csapatoknak.
  • A Magyar Biztosítók Szövetsége egy laptopot ajánlott fel annak a pedagógusnak, aki a legtöbb diákot készíti fel a versenyre.
  • A Fundamenta-Lakáskassza a három, legtöbb csapatot indító pedagógus számára egyenként 50 ezer forint értékű ajándékutalványt ajánlott fel.

A Pénziránytű Alapítvány az országos döntő első 3 helyezett csapatának 1-1 hordozható bluetooth hangszórót ajánlott fel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!