<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Két budapesti, egy szegedi, egy békéscsabai és egy kiskunhalasi csapat csatlakozott utolsókként a már korábban bejutott tizenöt team mellé a harmadik alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny megyei elődöntőiben, s nyert ezáltal jogot a december 9-ei országos döntőben való részvételre.

Fel szabad tenni az összes albérletpénzünket és megtakarításunkat egy kriptodevizára? Mi a különbség a GYED, a CSED és a CSOK között? Mi az az adóék és e magyar mutató EU-s viszonylatban magas vagy alacsony? És a személyi jövedelemadó?

Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket kaptak a Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! címen rendezett diákverseny utolsó, november 23-án lebonyolított online fordulójában Budapest és három megye (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád) legjobbjai.

A Privátbankár.hu Kft. a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatásával rendezi meg a versenyt, amelynek programját a szervezők a verseny többi támogatóival együtt kifejezetten edukációs céllal állították össze, azt szem előtt tartva, hogy a diákok gyakorlati tudásra tegyenek szert, játékos módon.

A verseny – mely szakértői bizottságának elnöke Bod Péter Ákos volt jegybankelnök – három, online megrendezett fordulóból áll.

A november 23-ai versenynap továbbjutói:

BBB  –  Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum

csapatkapitány: Madzsara Viktória, felkészítő tanár: Hideg Mariann

Vállalkozók – Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikum

csapatkapitány: Szőke-Kovács Sára, felkészítő tanár: Kendik Renáta

CA$Hual  Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium

csapatkapitány: Bondár Emese, felkészítő tanár: Uhrin Györgyi

Balu kapitány legénysége – Budapesti Gazdasági SZC Károlyi Mihály Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

csapatkapitány: Jónás Andrea Petra, felkészítő tanár: Koczkás Márta

GLM – Budapesti Gazdasági SZC Keleti Károly Közgazdasági Technikum

csapatkapitány: Bodolai Anna, felkészítő tanár: Hegyi Viktória

Ezzel kialakult a 20 csapatos döntő mezőnye, amelynek tagjait a diákverseny honlapján lehet megtekinteni. Ők küzdhetnek meg december 9-én az első helyért.

Nem csak a győztes csapat tagjai részesülnek jutalomban, a verseny támogatói, szakmai partnerei ugyanis számos értékes díjat ajánlottak fel:

  • Az Államadósság Kezelő Központ fejenként 100 ezer forint értékű tárgynyereményt ajánlott fel a győztes csapat tagjainak.
  • A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2x125 000 forint összegű ajándékutalvánnyal jutalmazza az országos döntőben 2. és a 3. helyen végző csapatokat.
  • A Pénzügyminisztérium 150 ezer forint értékű ajándékutalványt ajánlott fel, amelyet a zsűri ítél oda a megyei versenyen jól szereplő csapatoknak.
  • A Magyar Biztosítók Szövetsége egy laptopot ajánlott fel annak a pedagógusnak, aki a legtöbb diákot készíti fel a versenyre.
  • A Fundamenta-Lakáskassza a három, legtöbb csapatot indító pedagógus számára egyenként 50 ezer forint értékű ajándékutalványt ajánlott fel.

A Pénziránytű Alapítvány az országos döntő első 3 helyezett csapatának 1-1 hordozható bluetooth hangszórót ajánlott fel.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.