2018. február 19. 13:41

Törvényjavaslattal gyorsítaná fel a margitszigeti teniszközpont beruházását a kormány.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Dr. Szűcs Lajos fideszes képviselő jegyzi "A Budapesten megrendezendő Hungarian Open ATP World Tour tenisztorna megvalósításához szükséges létesítményfejlesztésről" szóló törvényjavaslatot, melyet hétfőn nyújtott be a parlamentnek. Ez lényegében ugyanarra a vázra épült, mint a vizes vb beruházásainak meggyorsítására szolgáló FINA-törvény, csak itt egyetlen létesítmény van a központban, mégpedig a margitszigeti teniszközpont.

A mielőbbi kivitelezés érdekében felgyorsítanának bizonyos eljárásokat: a közigazgatási hatósági eljárásokat, és a torna megrendezésével összefüggő egyéb beszerzéseket. A torna érdekében megkötendő szerződések így

halasztást nem tűrő, kiemelkedően fontos közérdek célját szolgáló szerződésnek tekinthető, melyek teljesítéséhez kiemelten fontos közérdek fűződik.

Illusztráció Illusztráció

A teniszközpont építtetője a Nemzeti Sportközpontok lesz, a projekt irányítója és lebonyolítója a BMSK Zrt. A megvalósításhoz szükséges közbeszerzéseket hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás keretén belül lehet majd lefolytatni - akárcsak a vizes vb-s beruházásoknál. Ez azt jelenti, hogy nem kell hirdetményt közzétenni, ajánlattételre pedig legalább 3 vállalkozást kell felkérni, az értékelési szempont pedig mindentől függetlenül lehet a legalacsonyabb ár. A javaslat értelmében a közbeszerzési eljárások megindításához, az azzal összefüggő szerződések megkötéséhez, módosításukhoz nem szükséges a közbeszerzésekért felelős miniszter engedélye, és a szerződések szabályosságát sem fogja ellenőrizni.

A teniszközpont mellé ideiglenes lelátókat is fognak építeni, melyeket a torna utolsó napját követő 30 napon belül kell megszüntetni.

A törvényjavaslat elfogadása esetén a kormány felhatalmazást kaphatna arra, hogy

  • a beruházás tekintetében sajátos kulturális örökségvédelmi szabályokat,
  • további beépítési szabályokat,
  • további építési követelményeket,
  • egyes létesítmények esetében az építtető személyét
  • és sajátos építési követelményeket külön rendeletben állapítsa meg.