2018. november 24. 13:08

Egyre több kormányzati felület válik elérhetetlenné.

Tapasztalataink szerint már tegnap este sem volt elérhető a Gazdasági Versenyhivatal internetes felülete a Chrome böngészővel, és ma sem lehet kapcsolódni az oldalra. Sem a főoldal, sem az aloldalak tartalmához nem lehet hozzáférni. Nem világos, hogy ez összefüggésben áll-e az Ügyfélkapu blokkolásával.

Egyre több kormányzati oldalnál tapasztalni, hogy a csatlakozási kísérlet kudarcba fullad. A magyarorszag.hu oldallal kezdődött a folyamat, hírek szerint tanúsítványi problémák miatt nehezült meg, vagy vált teljesen reménytelenné az alapvető állampolgári információkat tartalmazó, illetve államigazgatási eljárásokra, intézkedésekre - például adózási ügyek elindítására - szolgáló felület. A külön csatornán elérhető Ügyfélkapu sem érhető el.

Ugyanez a helyzet a Gazdasági Versenyhivatal oldalával is. Pillanatnyilag ez a szöveg fogadja a látogatót (és már tegnap este is ez fogadta):

Ez az oldal nyílik meg Ez az oldal nyílik meg

Mivel semmilyen kommunikációs csatorna nem teszi elérhetővé a versenyhivatalt, nem világos, hogy egyedi problémáról van szó, vagy általánosabb, az Ügyfélkapuhoz hasonló okokból blokkolják az oldalt. A GVH oldalán egyébként a cégek összefonódásával, a tisztességes piaci versennyel összefüggő információk találhatók meg.

Jelenleg egyébként a Központi Elektronikus Szolgáltató Rendszer tájékoztatása szerint karbantartás miatt sem a magyarorszag.hu, sem az Ügyfélkapu és a kapcsolódó szolgáltatások sem elérhetők.

Az Ügyfélkapu és más szolgáltatás sem elérhető Az Ügyfélkapu és más szolgáltatás sem elérhető

Frissítés: a GVH oldala időközben elérhetővé vált.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.