<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Az elmúlt órák hírei egy csokorban.

  • Az orosz elképzelést, miszerint megtöri az Egyesült Államok által vezetett világrendet azáltal, hogy merészen szembeszáll a kollektív Nyugattal Ukrajnában, veszélybe került a Kínával kötött, sokat hirdetett stratégiai partnerségének ambivalens jellege miatt.
  • Oroszország katonai ereje állítólag páratlan, de a Herszonért folyó csata felfedi az orosz erők elavultságát, korrupcióját és súlyos emberi erőforrás-hiányát.
  • A mai nappal bezárólag eddig 46 települést foglaltunk vissza az oroszoktól – mondta Dmitro Butrij, a dél-ukrajnai megye vezetője az ukrán televíziónak. A visszaszerzett falvak többsége a megye északi részén fekszik, de a déli részén, a Fekete-tenger közelében is értek el sikereket.

Heves harcok zajlottak Mariupolban. Fotó: DepositphotosHeves harcok zajlottak Mariupolban. Fotó: Depositphotos

  • Hétfőn kifutott első ukrán gabonával megrakott szállítóhajó Odesszából.
  • Az emberiség mindössze "egy tévedésnyi távolságra", egy rossz lépésre van a nukleáris megsemmisüléstől - figyelmeztetett hétfőn António Guterres ENSZ-főtitkár az 1970-ben életbe lépett atomsorompó-szerződés (NNPT) felülvizsgálati konferenciája megnyitóján New Yorkban. A világ - különös tekintettel az ukrajnai, a közel-keleti és az koreai-félszigeti válságokra -, a "nukleáris veszély korszakába lépett, amelyhez fogható a hidegháború zenitje óta nem volt" - fogalmazott a világszervezet vezető diplomatája. Felhívta egyben a figyelmet arra, hogy az augusztus 26-ig tartó konferencia "lehetőséget teremt olyan intézkedések kidolgozására, amelyek segíthetnek elkerülni a biztos katasztrófát, az emberiséget új útra terelve egy atomfegyverektől mentes világ felé".
  • Ugyanitt Vlagyimir Putyin orosz elnök a konferenciának címzett üzenetében hangsúlyozta, hogy egy atomháborúnak nem lehetnek nyertesei, s nem szabad engedni egy ilyen konfliktus kitörését. "Abból indulunk ki, hogy nem lehetnek győztesei egy atomháborúnak, s nem szabad, hogy ilyen kitörjön, mi a nemzetközi közösség osztatlan és egyenlő biztonságának oldalán állunk" - közölte Putyin. Az orosz elnök rávilágított arra is, hogy Oroszország, mint az atomsorompó-egyezmény letéteményese és részese tartja magát az egyezmény "szelleméhez és betűjéhez". Hozzáfűzte, hogy Moszkva teljesíti minden olyan kötelezettségét, amely az ilyen jellegű fegyverek korlátozásáról és csökkentéséről az Egyesült Államokkal kötött bilaterális megállapodásokból fakad.
  • A volt amerikai elnök, Donald Trump szerint Ukrajnának meg kellett volna állapodnia Vlagyimir Putyinnal, annak érdekében, hogy megakadályozza a háborút. Trump megjegyezte: Ukrajna feladhatja a Krímet, vagy beleegyezhet abba, hogy nem csatlakozik a NATO-hoz. Annyit kellene mondaniuk, hogy rendben, nem csatlakozunk a NATO-hoz, és akkor lenne egy országuk. Szerintem Putyin alkut akart kötni - mondta egy amerikai podcastműsorban Trump.
  • Az orosz kormány egyik vezetője tisztviselője, Marat Husznullin hozta nyilvánosságra a lerombolt Mariupol városának újjáépítését célzó orosz terveket. Egyes szakértők szerint a város újjáépítésének csak egyetlen funkciója van, mégpedig hogy kirakatváros legyen – írja a Moscow Times. Az első lakóépületek a tervek szerint szeptemberre elkészülnek, és meglesznek az első kórházak is, felépítik a városban a vészhelyzeti minisztérium központját is.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.