2p

Állítólag leváltják Hoppál Pétert, a Kulturális és Információs Minisztérium államtitkárát. Posztját a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője veszi át.

Távozik a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkári posztjáról Hoppál Péter. A politikust 2022. május 25-én Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök a Csák János miniszter nevezte ki az irányítása alatt újonnan alakult Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkárává, most viszont épp Csák János meneszti - írja az Index.

Valószínű most nem így mosolyog Hoppál Péter. Fotó: Facebook
Valószínű most nem így mosolyog Hoppál Péter. Fotó: Facebook

A lap szerint Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője veheti át a pozíciót, a cserére hivatalosan február elején kerülhet sor.

Még áprilisban a Nemzeti Választási Bizottság húszezer forintra mérsékelte Hoppál Péter, Baranya megye 2-es választókerületének Fidesz-KDNP színekben újrainduló országgyűlési képviselőjelöltjének bírságát, amiért kihúzta a kábelt az ellenzéket népszerűsító LED-falból Pécs főterén. Ám az ötszázezer forintos büntetést misztikus módon húszezer forintra mérsékelték

Hoppál Péter 2006-tól 2014-ig pécsi önkormányzati képviselő, 2010-től Fidesz-KDNP frakció vezetője, illetve az Európa Kulturális Fővárosa 2010 programot felügyelő Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke volt. 2009 óta országgyűlési képviselő, 2013-2014-ben a Fidesz szóvivője volt. 2014-2018-ig az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára volt. 2018-ban az Országgyűlés Kulturális Bizottságának alelnökeként és az EMMI kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztosaként folytatta munkáját. 2022. május 25-től a Csák János miniszter vezette Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára.

Závogyán Magdolna A Békés Megyei Önkormányzatnál hat évig a megyei fenntartású kulturális – közművelődési, közgyűjteményi, művészeti – intézmények szakmai felügyeletét, koordinációját és megyei ágazati stratégiák kidolgozását végezte. 2012–2015 között a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója, majd 2015–2018 között az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Helyettes Államtitkára. 2018-tól a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!