4p

Sok opció van, de valamelyikre fontos áldozni saját érdekünkben  dr.Horváth Zsófia, az MBH Gondoskodás Egészségpénztár és az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár öngondoskodási szakértője szerint. Klasszis podcastunkban a nyugdíjcélú és az egészségirányú megtakarításokról is beszélgettünk a pénzintézet szakértőjével, ahogy a piaci kitörés lehetőségeiről is. Egészségügyi bajok kezeléséről, gyerekvállalási megfontolási célokról is faggattuk a szakembert.

Videós formában is megnézheti a beszélgetéseinket!

dr.Horváth Zsófia szerint az egészségpénztáraknál és nyugdípénztáraknál sem lehet érdemben lemorzsolódásról beszélni, és a tagjai sokan megszokhatták, hogy a munkáltatójuk is tesz az előtakarékossági számlájukra pénzt, így maguk is motiválttá váltak az egyéni befizetésre. A pénztári tagság egy más jellegű rugalmas tagdíjfizetést lehetővé tévő konstrukció,  a kötelező rendszerességgel fizetendő havidíjjal járó biztosításokkal szemben.

Hiányzó generáció

dr.Horváth Zsófia idézi a Magyar Nemzeti Bank felméréseit, utalva a két pénztári üzletág saját ügyfélkörére is. Az öngondoskodásban a középkorú genereáció   és épp a nyugdíj környékén járók  azok, akik többet tesznek félre, a fiatalabb generációt  pedig nehezebb belevonni ebbe a gondolkodásba.

Szerencsétlen, hogy egy 20-as éveiben járó ügyfél nem gondol a nyugdíjára, de emberi megfontolásokból érthető is.

dr.Horváth Zsófia elmondása szerint a pénztári megtakarítási lehetőségek viszont széleskörűek, és sokrétűen felhasználhatók, ezért ajánlott minden fiatalnak a lehető leghamarabb elkezdeni félretenni.

Új szemüveg a gyereknek

Az egészégpénztárak lehetőséget adnak arra, hogy olcsóbban hozzájussanak a befizetők szükéges egészségügyi kellékekhez, szolgáltatásokhoz akár az egész család számára.

dr.Horváth Zsófia elmondása szerint ez lehet az idős hozzátartozó vérnyomásmérője, vagy a gyerek szemüvege, sőt akár magán szakorvosi vizsgálataik és számos egyéb hétköznapi és előrelátó kiadások csökkentésére is kihasználható. Azt is kiemelte, hogy aki gyerekvállalásra készül, azt is ki lehet egészíteni pénztári megtakarításokkal.

Kiemelte, ha valaki munkát keres, akkor érdemes megnézni, hogy a  leendő munkáltató cafetéria rendszerét és ha az ajánlatok között szerepel az egészségpénztári és / vagy a nyugdíjpénztári juttatás akkor mindenképp javasolt kiválasztani és élni a lehetőséggel a megtakarítás gyarapítása érdekben..

, Lehet, hogy „botorságnak” tűnik elsőre a megtakarítás gondolata, de amúgy jobban megfontolva, váratlan, előre nem látott helyzetekben jól jöhet a félretett pénz.

„Ez a pénz egyszer még megmentheti az életedet”

- mondta dr.Horváth Zsófia, idézve egy korábbi szakértői beszélgetését.

dr.Horváth Zsófia elmondása szerint, ha az általa is képviselt üzenetek terjednek, és lecsapódnak, akkor az az MBH Gondoskodás Egészségpénztár és az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár  potenciális  ügyfélköre felismeri, hogy rövid és hosszú távon is   hasznot hoznak azoknak, akik kihasználják ezeket a megtakarítási lehetőségeket, akár egyénileg befizetve saját pénztári számlájukra vagy munkáltatói hozzájárulásban is részesülnek a munkáltatóik által.

Az év elején ismét aktuális a cafetéria választás, a pénztári lehetőségeket vállalati juttatásokként biztosítva többfajta cél megvalósítható, mint a munkavállalói motiváció, lojalitás növelése is. Többek között azért is megéri, a multi vállalatoknál, és a hazai kisebb cégeknél is egyaránt biztosítani a dolgozók számára ezeket a lehetőségeket. Hatékony ösztönzés az egészségügyi gondoskodás az Egészségpénztári illetve a hosszú távú nyugdíjcélú gondoskodás a Nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulással.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!