4p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Vannak olyan véletlenek, hogy a vásárosnaményi Hunor kiállítás lett a kormány szívügyének tekinthető vadászati kiállítás egyik vidéki helyszíne, míg a Hunor szállodát üzemeltető cég félmilliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kap a Magyar Turisztikai Ügynökségtől.

Az Orbán-kormány által tízmilliárdokkal megfinanszírozott Egy a természettel elnevezésű vadászati kiállítás egyik vidéki helyszíne a vásárosnaményi Hunor vadászati kiállítás.

A vadászati kiállításon nemcsak egy életreszóló élményben lehet része az idelátogatónak, de a benne kiállított állatokról az ismerete is bővül, sőt még az is előfordulhat, hogy olyan állattal találkozik, amelyről még nem is tudta, hogy létezik

- olvasható a Hunor-kiállítás oldalán.

A vadászati kiállítás pontos helyszíne: Vásárosnamény, Szabadság tér 25., ezen a címen található a Hunor hotel is. A szállodát a Harmónia Trade Kft. üzemelteti. A cég tulajdonosa pedig Kiss Zoltánné.

Örömmel és köszönettel fogadtam, hogy a vásárosnaményi vadászati kiállítás bekerült a megyei értéktárba, hiszen ez a munkásságom és a gyűjtőmunkám tiszteletét jelenti

- fogalmazott Kiss Zoltán a szon.hu februári cikkében. A portál egy másik cikkéből pedig az derült ki, hogy a Hunor hotelt is üzemeltető Harmónia Trade Kft. felújított gazdasági épületében kapott helyet az Egy a természettel elnevezésű vadászati kiállítás. A cég azonban nem csak a kormányzat által kiemelten fontos nemzeti ügyként kezelt kiállításnak örülhet idén, hanem annak is, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által koordinált Kisfaludy-pályázaton is eredményesen szerepelt 2021-ben.

Egy nem kitömött, hanem élő szarvas Fotó: Pixabay
Egy nem kitömött, hanem élő szarvas Fotó: Pixabay

Az idei Kisfaludy-nyertesek listáján ugyanis felbukkan a Harmónia Trade Kft. neve is, a cég 494,5 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott szálláshely-fejlesztésre. Ez már nem pályázati pénz, mert pályázatokkal már nem bíbelődik az MTÜ, hanem úgynevezett egyedi döntés alapján kiosztott támogatás. A cég amúgy masszívan veszteséges, tavaly 214 millió forintos forgalom mellett mintegy 7 millió forint veszteséget termelt.

Hotelünk egészén végigvonul a vadászat és a természet szeretetének szellemisége

- vall magáról a hotel.

A Hunor szálloda címe (Szabadság tér 25.) a székhelye a KISS B. Ker. Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nek is, amely viszont már prímán dübörög: tavaly 7 milliárd forint árbevétel mellett 207 millió forint nyereség jött össze, de a korábbi években is 150-200 millió forintos nyereség volt a jellemző a cégre.

12 nagykereskedelmi egységünkkel hozzuk minél közelebb Önhöz a sokszínű termékválasztékot, amely rendkívül kedvező árral párosul. 8 kiskereskedelmi egységünk teszi könnyebbé Önnek a mindennapok bevásárlásait

- mutatja be magát a Kiss Zoltán által tulajdonolt KISS B. Ker. Kft.

A kereskedő-vállalkozóról 2013-ban úgy írt a hvg.hu, mint Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium volt államtitkárának barátja, akinek családja kilenc trafiknyitási jogot nyert a környéken. Tehát összességében a családnál lehet bevásárolni, cigit venni, megszállni a hotelben és megtekinteni a vadászati kiállítást is Vásárosnaményben, mindehhez pedig rendszeres állami pályázati sikerek társulnak.

A kormány szerint nincs ezzel semmi probléma: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint nem politikai szimpátia alapján, hanem kizárólag szakmai alapon dőlt el az, hogy kik kapnak turisztikai fejlesztési támogatást a Kisfaludy-pályázatokon. Ezeket a fejlesztéseket ugyanis magyar emberek hajtják végre, magyar embereknek adnak munkát, a magyar turizmus és a magyar gazdaság bővüléséhez járulnak hozzá.

Mindenesetre a Vadászati és Természeti Világkiállítás vásárosnaményi programsorozatának szeptember 25-i megnyitóján beszédet mondott Tilki Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, miközben Kiss Zoltán volt a házigazda.

Lapunk ugyanakkor már megírta, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó MTÜ által a Kisfaludy-program részeként meghirdetett „nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése” elnevezésű pályázat legnagyobb nyertese az Opus Global Nyrt.-n keresztül Mészáros Lőrinc felcsúti üzletember érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt. volt tavaly tavasszal: 14 vidéki szállodát összesen 17,7 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatásból újíthatnak fel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!