2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Közel 1,5 hónapjuk van a pályázóknak jelentkezni a tervezési és kivitelezési munkára a kedden megjelent ajánlattételi felhívás szerint.

A Nemzeti Sportközpontok közbeszerzési eljárást írt ki multifunkcionális csarnok tervezésére és kivitelezésére Kisvárdára. A becsült értéket nettó 3,49 milliárd forintban határozták meg, ami szoros összefüggésben áll azzal, hogy a tavaly év végi osztogatáskor a kormány egy határozattal 3,5 milliárd forintnyi támogatást ítélt meg erre a célra.

A csarnok a stadion szomszédságában fog felépülni és a korábbi információkkal ellentétben nem 4500, hanem "csak" 4000 fős létesítmény lesz, ezen belül 1500 férőhelyet mobillelátó biztosít. A csarnokhoz 43 parkoló és 400 kerékpár tároló is dukál. A többszintes épület részben akadálymentesített lesz két lifttel a küzdőtéren 2 kézilabda és 2 kosárlabda edzőpálya is helyet kap.

Látványterv az új stadionról, a sportcsarnok a szomszédságába kerül (Fotó: Kisvárda FC)
Látványterv az új stadionról, a sportcsarnok a szomszédságába kerül (Fotó: Kisvárda FC)

A szerződést a felek a tervek szerint 580 napra fogják megkötni. Tekintve, hogy május 28-án bontják fel a beérkező ajánlatokat, és ha azok beleférnek a megadott keretösszegbe, akkor várhatóan 2019 végén, 2020 legelején készülhet el a "közel nulla" energiaigényű tulajdonságokkal tervezett multifunkcionális sportcsarnok.

A méretét tekintve, a 4000 férőhely kicsit túlzónak tűnik. A város kézilabda csapata jelenleg az NB I középmezőnyében tanyázik, a legutóbbi néhány mérkőzésből kiindulva átlag 1000-1100-an nézik a helyszínen a meccseket. Vagyis a mobillelátók hiányában sem lenne "félház" sem az új csarnokban. Kosárlabda-csapat pedig jó eséllyel nincs a városban, legalábbis bajnokságig jutó semmiképp. Ennek fényében elsősorban a kézicsapat otthona lesz az új sportcsarnok.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!