2018. április 17. 14:41
mfor.hu

Közel 1,5 hónapjuk van a pályázóknak jelentkezni a tervezési és kivitelezési munkára a kedden megjelent ajánlattételi felhívás szerint.

A Nemzeti Sportközpontok közbeszerzési eljárást írt ki multifunkcionális csarnok tervezésére és kivitelezésére Kisvárdára. A becsült értéket nettó 3,49 milliárd forintban határozták meg, ami szoros összefüggésben áll azzal, hogy a tavaly év végi osztogatáskor a kormány egy határozattal 3,5 milliárd forintnyi támogatást ítélt meg erre a célra.

A csarnok a stadion szomszédságában fog felépülni és a korábbi információkkal ellentétben nem 4500, hanem "csak" 4000 fős létesítmény lesz, ezen belül 1500 férőhelyet mobillelátó biztosít. A csarnokhoz 43 parkoló és 400 kerékpár tároló is dukál. A többszintes épület részben akadálymentesített lesz két lifttel a küzdőtéren 2 kézilabda és 2 kosárlabda edzőpálya is helyet kap.

Látványterv az új stadionról, a sportcsarnok a szomszédságába kerül (Fotó: Kisvárda FC) Látványterv az új stadionról, a sportcsarnok a szomszédságába kerül (Fotó: Kisvárda FC)

A szerződést a felek a tervek szerint 580 napra fogják megkötni. Tekintve, hogy május 28-án bontják fel a beérkező ajánlatokat, és ha azok beleférnek a megadott keretösszegbe, akkor várhatóan 2019 végén, 2020 legelején készülhet el a "közel nulla" energiaigényű tulajdonságokkal tervezett multifunkcionális sportcsarnok.

A méretét tekintve, a 4000 férőhely kicsit túlzónak tűnik. A város kézilabda csapata jelenleg az NB I középmezőnyében tanyázik, a legutóbbi néhány mérkőzésből kiindulva átlag 1000-1100-an nézik a helyszínen a meccseket. Vagyis a mobillelátók hiányában sem lenne "félház" sem az új csarnokban. Kosárlabda-csapat pedig jó eséllyel nincs a városban, legalábbis bajnokságig jutó semmiképp. Ennek fényében elsősorban a kézicsapat otthona lesz az új sportcsarnok.