2p

A magyarországi református egyház második embere teológiai érveléssel üzent a volt miniszternek.

Az Index cikke szerint Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, a Magyar Református Egyház Zsinatának lelkészi alelnöke közleményt adott ki, amelyben azt kérte a kegyelmi botrányban szerepet játszó Balog Zoltán püspöktől, hogy fontolja meg lemondását zsinati elnöki tisztéről.

A portál cikke szerint a nyílt levélben Fekete kijelentette, teológiai alapú érveléssel kérte Balog Zoltánt arra, hogy gondolja át lemondását zsinati elnöki tisztéről. Az Index emlékeztetett, kedden órákon át hallgatták meg Balog Zoltánt a zsinat székházában, amelynek végén végül bizalmat szavaztak a volt miniszternek, a hírek szerint a zsinat 86 százaléka támogatta a kegyelmi botrányban érintett püspököt, aki így maradt pozíciójában.

Lemondásra kérték Balog Zoltánt. Fotó: Wikipédia
Lemondásra kérték Balog Zoltánt. Fotó: Wikipédia

Fekete Károly azt írta nyílt levelében, hogy szerdán ismét beszélt Baloggal, és azt javasolta neki, hogy mondjon le zsinati elnöki tisztéről.

Bízom abban, hogy egyházunk egységét szem előtt tartva, egyeztetve az elnökségi tanács tagjaival, ezt hajlandó lesz megtenni. Döntésének meghozataláig legyünk türelemmel, kérem ezért minden egyháztagunk és minden szolgatársam mértéktartását. Előttünk van a böjt első vasárnapja, amikor református gyülekezeteinkben úrvacsorai közösséggel kezdjük a húsvéti ünnepekre való felkészülést. Adja Isten, hogy a böjti időszak elősegítse személyes és közegyházi önvizsgálatunkat

- írta egyebek mellett a levélben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!