3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szerdán, a Klasszis Klubban. A szokás szerint 15:30 órakor kezdődő egyórás beszélgetésre ingyenesen lehet regisztrálni és máris kérdezni.

A július 10-én, szerdán 15:30-kor kezdődő rendezvényünk teljesen ingyenes, csupán egy regisztráció szükséges hozzá, melyet az alábbi linken tehetnek meg:

Regisztráljon most! >>> 

A közvélemény-kutatások mindig nagy érdeklődésre tartanak számot. Választások idején különösen, az olyan, rendszerváltás óta nem látott politikusi berobbanás, mint amilyet a Novák Katalin pedofilbotrány miatti lemondása után Magyar Péter produkált, pláne.

A ZRI Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet a június 9-ei önkormányzati és európai parlamenti (EP) választások előtt egy hónappal, május elején készített közvélemény-kutatása jól előrejelezte, mi fog történni. Hiszen az akkor prognosztizált 2,2 millióval szemben a Fideszre közel 2,05 milliónyian szavaztak az EP-választáson a teljes népességen belül, míg a Tisza Pártra 1,5 millió helyett mintegy 1,35 milliónyian – vagyis, mondhatni, ha az abszolút számok nem is, az arányok ugyanazok lettek.

A választások után általában lanyhul az érdeklődés a politika iránt, különösen, ha a következő voksolásra még csaknem két évet kell várni. Ám most e tekintetben is speciális helyzetet teremtett az, hogy Magyar Péter és a nevével fémjelzett Tisza Párt személyében hosszú idő után sikerült egy ellenzéki formációnak ennyire közel kerülnie a kormányzó Fidesz-KDNP-hez. 

Egy ingyenes regisztráció után Ön is kérdezhet július 10-én, szerdán Závecz Tibortól a Klasszis Klubban
Egy ingyenes regisztráció után Ön is kérdezhet július 10-én, szerdán Závecz Tibortól a Klasszis Klubban
Fotó: ZRI Závecz Research

Vajon mi várható a 2026-os választásokig? Jól döntött-e ebben a helyzetben Magyar Péter, hogy az általa külön e célból megszavaztatott választóira hallgatva úgy döntött, felveszi az EP-mandátumát és legalább fél évig biztosan Brüsszelben fog politizálni? Nem fog hiányozni ez a hat hónap a párt további építéséből?

És mi lesz Budapesten, ahol a Tisza hajszálra ugyanannyi helyet (tízet) szerzett a Fővárosi Közgyűlésben, mint a Fidesz? Realitás-e a választások megismétlése, s ha igen, az új voksolás kinek kedvezhet, hozhat-e a június 9-ei, újraszámlálás után sem változóhoz képest más eredményt?

Ezekről is kérdezzük Klasszis Klubunk következő adásának vendégét, Závecz Tibort, a ZRI Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet alapító-ügyvezetőjét. No meg arról, mennyire más a dolga egy közvélemény-kutatónak a két választás közötti időszakban.

A szokás szerint ezúttal is egyórásra tervezett beszélgetés során azonban nemcsak mi tesszük fel kérdéseinket Závecz Tibornak, erre olvasóinknak, nézőinknek is lesz lehetőségük az adás alatt chaten, valamint előzetesen, a [email protected] címre is elküldhetik kérdéseiket.

A július 10-én, szerdán 15:30-kor kezdődő rendezvényünk teljesen ingyenes, csupán egy regisztráció szükséges hozzá, melyet az alábbi linken tehetnek meg:

Regisztráljon most! >>> 

Beszámolók a korábbi Klasszis Klub rendezvényeinkről:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!