<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

30 százalékkal emelnék a fuvardíjat a folyamatosan emelkedő költségek miatt. A hatósági ár miatt nem növelhetik, ezért tárgyalni akarnak a főpolgármesterrel.

Az Országos Taxis Szövetség elnöke szerint a magas üzemanyagárak és a folyamatosan emelkedő költségek miatt egyre nehezebb fenntartani a taxis vállalkozásokat, ezért 30 százalékkal emelnének a tarifán a budapesti taxisok. A hatósági ár miatt azonban nem tehetnek semmit, írja az atv.hu

Az emelési szándék mögött a fent említettek mellett az áll, hogy a pandémia miatt egyre kevesebb a fuvar, a fővárosban 60-70 százalékos volt a csökkenés.

Metál Zoltán, a taxisszövetség elnöke az ATV Híradónak nyilatkozott:

hirdetés

"Kezdeményeztük a Budapesti Ipar Kamarán keresztül, a fuvartársaságokkal együtt, azt a javaslatot megtettük, kértük a főpolgármestert, hogy tárgyaljuk meg, a hatósági rögzített árnak az esetleges emelését, hiszen olyan költségváltozások vannak a vállalkozások üzemeltetésében, ami nagyon komoly hatással van a vállalkozásokra"

Metál arra is kitért, hogy a míg pandémia kitörése előtt országosan tíz és fél ezer taxis dolgozott, ma már csak hétezren vannak.

(atv.hu)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.