TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Vagyis nem módosítják a megszokott ütemezést.

Mint lapunk elsőként beszámolt arról, a friss inflációs adatok alapján a nyugdíjasok kompenzációra jogosultak idén, mivel az infláció magasabb, mint az év eleji nyugdíjemelés mértéke volt. A 2,8 százalékos emelés alatta maradt a nyugdíjas kosár szerint számolt 4 százalékos első nyolc havi (a nyugdíjtörvény alapján ezt az időszakot kell figyelembe venni) inflációnak.

Mint rámutattunk, ebből 1,2 százalékos kompenzáció adódik - egyes szakportálok 1,5 százalékkal számoltak, tévesen - amit alapesetben novemberben fizet ki az állam a jogosultaknak. Részben egyösszegben, részben beépítve az év hátralévő részében esedékes nyugdijba.

Az átlagnyugdíj szintjén éves szinten nagyjából 20 ezer forint kifizetését azonban politikai és érdekképviseleti szervezetek szerint korábban ki kellene fizetni, tekintettel arra, hogy az év eddigi szakaszában a nyugdíjasok lényegében hitelezték az államot (mivel kisebb nyugdíjat kaptak eddig, mint amennyi járna). De az érvek között felbukkant, hogy az élelmiszerek ára rendre 7-8 százalékkal emelkedik, márpedig erre az idősebbek több pénzt fordítanak a rendelkezésükre álló jövedelem arányában, mint a fiatalabbak.

A mai Kormányinfón rákérdeztünk Gulyás Gergely miniszternél, hogy szándékában áll-e a kormánynak novembernél hamarabb kifizetni a kompenzációt. A válaszból az derült ki, hogy ilyen terv eddig nem született, mai állás szerint novemberben érkezik meg a pénz a nyugdíjasokhoz. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.