2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
		


		
		

Vagyis nem módosítják a megszokott ütemezést.

Mint lapunk elsőként beszámolt arról, a friss inflációs adatok alapján a nyugdíjasok kompenzációra jogosultak idén, mivel az infláció magasabb, mint az év eleji nyugdíjemelés mértéke volt. A 2,8 százalékos emelés alatta maradt a nyugdíjas kosár szerint számolt 4 százalékos első nyolc havi (a nyugdíjtörvény alapján ezt az időszakot kell figyelembe venni) inflációnak.

Mint rámutattunk, ebből 1,2 százalékos kompenzáció adódik - egyes szakportálok 1,5 százalékkal számoltak, tévesen - amit alapesetben novemberben fizet ki az állam a jogosultaknak. Részben egyösszegben, részben beépítve az év hátralévő részében esedékes nyugdijba.

Az átlagnyugdíj szintjén éves szinten nagyjából 20 ezer forint kifizetését azonban politikai és érdekképviseleti szervezetek szerint korábban ki kellene fizetni, tekintettel arra, hogy az év eddigi szakaszában a nyugdíjasok lényegében hitelezték az államot (mivel kisebb nyugdíjat kaptak eddig, mint amennyi járna). De az érvek között felbukkant, hogy az élelmiszerek ára rendre 7-8 százalékkal emelkedik, márpedig erre az idősebbek több pénzt fordítanak a rendelkezésükre álló jövedelem arányában, mint a fiatalabbak.

A mai Kormányinfón rákérdeztünk Gulyás Gergely miniszternél, hogy szándékában áll-e a kormánynak novembernél hamarabb kifizetni a kompenzációt. A válaszból az derült ki, hogy ilyen terv eddig nem született, mai állás szerint novemberben érkezik meg a pénz a nyugdíjasokhoz. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.