2020. március 27. 12:31
mfor.hu

Az eddigi kiadásokat Varga Mihály pénzügyminiszter összegezte legújabb Facebook-videójában. 

Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebookon közzétett videóban közölte: 

"a kormány a koronavírus elleni védekezés kiadásaira 245 milliárd forintot fordított az idei költségvetésből."

Ebből az eddigi gazdaságvédelmi intézkedések 90 milliárd forintot hagytak a gazdaságban, a védekezést szolgáló eszközbeszerzések pedig több mint 157 milliárd forintot igényeltek - ismertette a miniszter. 

Hozzátette: a kormány aktív gazdaságpolitikát folytat, hogy az eddig elért eredményeket megvédje. Ezért hétről hétre újabb intézkedéseket hoznak, ezek pedig hétről hétre biztosítani kell a szükséges forrásokat a költségvetésben. Zárásként megjegyezte: 

"A vírus terjedését megállítani nem, csak lassítani lehet, ezért a munkát folytatni kell és hamarosan újabb gazdaságvédelmi intézkedések következnek".

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.