2p

Az elmúlt 24 órában 17 134-gyel nőtt az oltottak száma Magyarországon. Az alacsony szám most azonban tényleg alacsony, már a második körös oltásokból sem adtak be több tízezret.

Az Operatív Törzs jelentése szerint a beoltottak száma 4 305 775 fő, közülük 2 503 575 fő már a második oltását is megkapta. Egy nap alatt 17 134-gyel nőtt a teljes létszám, ám a korábbiakkal ellentétben most a részletes adatok sem árulkodnak fokozott oltási tempóról. Eddig az alacsony növekedés ellenére is a részletesebb adatok arról árulkodtak, hogy folyamatosan nagy tempóban zajlanak az oltások, mivel több tízezres, akár 60 ezres számban adják be a vakcinák második dózisát. Most azonban nem beszélhetünk ilyenről, mivel a második oltásukat felvevők száma is mindössze 15 ezerrel emelkedett. 

Közben a járványhelyzet további javulást mutat. 677 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 792 386 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elvégzett 10 552 mintavétel alapján a tesztek 6,4 százaléka lett pozitív, ez az arány fokozatosan csökkenő trendet követ hetek óta már, ami a járvány visszaszorulására enged következtetni. 

Elhunyt 91 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 28 693 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 575 610 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 188 083 főre csökkent.

3384 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, számuk 31-gyel emelkedett előző naphoz képest, ellenben a lélegeztetőgépen lévőké tovább csökkent: 394-en vannak. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!