TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az orosz fővárosban több mint kétszer annyian haltak meg koronavírus miatt áprilisban, mint eddig gondolták. A járvány lakosságszámra vetített halálozási rátája Belgiumban a legmagasabb a világon.

Felülvizsgálták a koronavírusban elhunytak számára vonatkozó hivatalos adatokat a moszkvai egészségügyi hatóságok, írja laptársunk, a Privátbankár.hu. 

Moszkva (Forrás: Pixabay) Moszkva (Forrás: Pixabay)

Korábban azt közölték, hogy 639-en haltak bele a fertőzésbe áprilisban, tegnap viszont bejelentették, hogy valójában 1561-en, azaz több mint kétszer annyian vesztették életüket a vírus következtében.

A hatóságok szerint a számot a boncolások eredményei alapján módosították. Ezek során 169 olyan embernél azonosították a koronavírust a halál okaként, akiknek a teszteredménye korábban negatív lett.

További 756 embernél ugyan más betegséget állapítottak meg a halál okaként, de ők is koronavírus-fertőzöttek voltak.

A hatóságok szerint számos ilyen esetben a vírus katalizátor volt, azaz fontos szerepet játszott a betegek halálában.

Az új, felülvizsgált szám már a legvitathatóbb eseteket is tartalmazza.

A brit közszolgálati adó emlékeztet arra, hogy az orosz hatóságok korábban fake news terjesztéssel vádolták meg azokat a helyi újságírókat, akik kételkedtek a hivatalos számokban.

A mostani bejelentés azt jelentheti, hogy az áldozatok száma országosan is magasabb lehet az eddig közöltnél.

Globálisan a népességen belüli halálozási ráta egyébként Belgiumban a legmagasabb, ahol 816 haláleset jut egymillió lakosra. A második helyen Spanyolország, a harmadik helyen az Egyesült Királyság áll.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.  

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.