2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Soha nem regisztráltak egy nap alatt ennyi új beteget, ahogy lélegeztetőgépen ápoltak száma is rekordot ért el. Az egészségügyi rendszert egyelőre az sem tudja tehermentesíteni, hogy az oltást megkapók száma az 1 millióhoz közelít.

7269 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 459 816 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, derült ki a koronavirus.gov.hu oldalon közzétett adatokból. A szombat reggel publikált szám új rekordot jelent, korábban november 29-én regisztrált 6819 jelentette a csúcsot. 146 többségében idős, krónikus beteg hunyt el, így az elhunytak száma 15 765 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 333 045 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 111 006 főre emelkedett. Sajnos az utóbbi szám is rekordot jelent, hiszen a korábban soha nem nőtt ilyen mértékben az aktív fertőzöttek száma, a friss adatok szerint ez 5635-tel ugrott meg, miközben eddig a legnagyobb bővülést december 3-án 5299-cel regisztrálták.

7243 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 751 -en vannak lélegeztetőgépen. Előbbi egy hajszállal marad el a decemberi csúcsértéktől, utóbbi viszont megint csak sajnálatos rekordot jelent. Az adatok szerint ezúttal 35 671 teszt volt, amelyeknek a 20,3 százaléka lett pozitív. Ez a száma az elmúlt napok adataival összhangban van.

Az oltási program rendben, ütemezetten és hétvégén is zajlik, közel 400 ezer regisztrált idős oltását végzik ezekben a napokban is a háziorvosoknál a Sinopharm és a Moderna oltóanyagokkal és a kórházi oltópontokon a Pfizer-vakcinával. Egyedül az AstraZeneca-vakcinával való oltás került felfüggesztésre, erre a jövő hét második felében kerül sor, közölték. Eddig 949 497 főt oltottak be, közülük 304 880 fő már a második oltását is megkapta.

A koronavírus.gov.hu oldal is hangsúlyozza, hogy a járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!