<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!


Még a földtulajdonosokat sem fizették ki.

Az utóbbi időben szokatlanul nagy a csend a Hajdúnánás külterületére tervezett, több mint 60 milliárd forintból megvalósuló MotoGP pályaépítés körül. A komplexum építése nem az eredeti tervek szerint halad, bár a beruházásért felelős cég több alkalommal igyekezett ennek ellenkezőjéről meggyőzni az embereket. Fél évet legalább csúszni fog a projekt, de könnyen lehet, hogy még többet is - írta az atlatszo.hu.

Az induláskor mindenki optimista volt. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Az induláskor mindenki optimista volt. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A portál szerint a kormány több beruházást is elhalaszt, s köztük lehet ez is. A lap munkatársai beszéltek az érintett földtulajdonosokkal, akik azt mondták: a 2024-es időpontot sem tartják valószínűnek, mivel az építkezést továbbra sem kezdték el, sőt, még a földterületek megszerzésével sem végeztek. A komplexum felépítéséhez 500 hektár földet kell kisajátítania az államnak.

Augusztusban Szijjártó Péter ugyan bejelentette, hogy gyorsítani fogják a projektet, de a pályaépítés továbbra sem haladt a korábban tervezett ütemben. Az év legvégén viszont a felügyelő HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. tulajdonosi joggyakorlásával kapcsolatos beruházási kiadásokat 15,75 milliárd forinttal csökkentették. Most Lázár János miniszteren a sor, hogy eldöntse, érintik-e a megszorítások ezt a beruházást vagy sem.
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.