Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

És tulajdonos egy oktatási cégben.

A kormány honlapján közzétették a volt kormányszóvivő, Kovács Zoltán vagyonnyilatkozatát. Az időközben a Miniszterelnöki Kabinetirodán államtitkári poszthoz (a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felel) jutó Kovács bevallása nem mondható áttekinthetetlennek.

Kovács Zoltán államtitkárKovács Zoltán államtitkár

A dokumentum szerint összes vagyona egy több mint 10 éve vásárolt Ford Mondeo, valamint 8 millió forint. Utóbbit a mindenkori képviselői alapdíj hathavi összegét meghaladó készpénz feltüntetésére szolgáló sorban jelezte az államtitkár.

Akinek ezek szerint nincs a nevén ingatlan és nincsenek pénzügyi befektetései sem. Nem tartozik továbbá sem pénzintézetnek, sem magánszemélyeknek. Utóbbi egyébként egyre népszerűbb forrásmegjelölési forma a képviselői vagyonnyilatkozatokban, családtagoktól, barátoktól kapott 10 milliók szoktak ezeken a sorokon megjelenni, több esetben kétséget ébresztve az olvasóban a vagyonnyilatkozat hitelességét illetően.

Kovács mindezeken túl egy céges érdekeltséget tüntetett fel. A debreceni székhelyű - az ottani egyetemen tanító, tevékenységét aktuálisan szüneteltető Kovács egyébként itteni címen van bejegyezve a cégnyilvántartásban - Unicornus Oktatási és Szolgáltató Betéti Társaság - mint a nevéből kiderül - oktatással foglalkozik. Fő tevékenysége a felső szintű, nem felsőfokú oktatás.

Az államtitkár kültag a cégben, tulajdoni része jelenleg 50 százalék a vállalkozásban. Rajta kívül még ketten vesznek részt a cég életében. A vállalkozás nem tűnik egy aranybányának, tavaly 2,7 millió forint árbevétel mellett 115 ezer forintos adózás előtti nyereséget ért el. A korábbi években voltak jobb eredményeik is, 2015-ben például az 5,8 millió forintos bevételre 1,5 milliós adózás előtti eredmény jutott.

Természetesen az államtitkári beosztásához járó juttatásokban - laptop, szolgálati autó, lakásbérlet, mobil - ő is részesül, de mindezzel együtt nem indulhatna a legtehetősebb állami vezetők versenyében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.