2p

És tulajdonos egy oktatási cégben.

A kormány honlapján közzétették a volt kormányszóvivő, Kovács Zoltán vagyonnyilatkozatát. Az időközben a Miniszterelnöki Kabinetirodán államtitkári poszthoz (a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felel) jutó Kovács bevallása nem mondható áttekinthetetlennek.

Kovács Zoltán államtitkár
Kovács Zoltán államtitkár

A dokumentum szerint összes vagyona egy több mint 10 éve vásárolt Ford Mondeo, valamint 8 millió forint. Utóbbit a mindenkori képviselői alapdíj hathavi összegét meghaladó készpénz feltüntetésére szolgáló sorban jelezte az államtitkár.

Akinek ezek szerint nincs a nevén ingatlan és nincsenek pénzügyi befektetései sem. Nem tartozik továbbá sem pénzintézetnek, sem magánszemélyeknek. Utóbbi egyébként egyre népszerűbb forrásmegjelölési forma a képviselői vagyonnyilatkozatokban, családtagoktól, barátoktól kapott 10 milliók szoktak ezeken a sorokon megjelenni, több esetben kétséget ébresztve az olvasóban a vagyonnyilatkozat hitelességét illetően.

Kovács mindezeken túl egy céges érdekeltséget tüntetett fel. A debreceni székhelyű - az ottani egyetemen tanító, tevékenységét aktuálisan szüneteltető Kovács egyébként itteni címen van bejegyezve a cégnyilvántartásban - Unicornus Oktatási és Szolgáltató Betéti Társaság - mint a nevéből kiderül - oktatással foglalkozik. Fő tevékenysége a felső szintű, nem felsőfokú oktatás.

Az államtitkár kültag a cégben, tulajdoni része jelenleg 50 százalék a vállalkozásban. Rajta kívül még ketten vesznek részt a cég életében. A vállalkozás nem tűnik egy aranybányának, tavaly 2,7 millió forint árbevétel mellett 115 ezer forintos adózás előtti nyereséget ért el. A korábbi években voltak jobb eredményeik is, 2015-ben például az 5,8 millió forintos bevételre 1,5 milliós adózás előtti eredmény jutott.

Természetesen az államtitkári beosztásához járó juttatásokban - laptop, szolgálati autó, lakásbérlet, mobil - ő is részesül, de mindezzel együtt nem indulhatna a legtehetősebb állami vezetők versenyében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!