TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. november 20. 10:44
mfor.hu

Egy műalkotás megvétele már le is zárult, azért 19 millió forintot fizettek. 

Hamarosan közgyűjteménybe kerülhet Csernus Tibor, Jan Van Der Heyden és Willem Adriensz Key egy-egy festménye – közölte a Magyar Nemzeti Bank.

Csernus Tibor Saint-Tropez című festménye (Forrás: budapestaukcio.hu)

Mint írják, az Elektronikus közbeszerzési rendszerben elindított közbeszerzési eljárás keretében az MNB Értéktár programja

  • Csernus Tibor Saint-Tropez című festményének tulajdonjogát 110 millió forintért,
  • Jan Van Der Heyden Városlátkép, avagy Tér sétáló alakokkal című festményének tulajdonjogát 400 ezer euróért (hozzávetőleg 128 millió forint) akarják megszerezni.
  • Giovanni Battista Pittoni: Szent József halála című festményét 20 millió forintért,
  • Rippl-Rónai József: Medgyessy Ferenc Rippl-Rónai szobrával c. festményének tulajdonjogát 45 millió forintért kívánja megszerezni a tulajdonostól az MNB.

Lezárult Willem Adriensz Key Férfiképmás című festményének 58 ezer euró (közel 19 millió forint) vételáron történő megvásárlása is.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.