<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A sportnapilapot eddig a Fidesz-közeli Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartozó Mediaworks adta ki. Szombattól a Nemzeti Sportügynökségé a lap.

Szombattól a Nemzeti Sport az állami tulajdonú gazdasági társaság, a Nemzeti Sportügynökség tulajdonába kerül. Az adásvétellel az Ügynökség legfőbb célja – amint arról az MTI-t közleményben tájékoztatta – az értékmegőrzés mellett a napilap közszolgálati feladatainak ellátása, melyre a jövőben kiemelt hangsúlyt fektet a társaság.

„A jövőre 120 éves Nemzeti Sport Magyarország legrégebben megjelenő nyomtatott sportnapilapja, amely a jövőben továbbra is nyomtatott és online formában jelenik meg. A tulajdonosváltással a napi munka nem változik, továbbra is a jelenlegi szerkesztőség viszi a lapot” – áll a tájékoztatóban, amely kiemeli: „továbbra is stabil háttérrel működhet tovább hazánk egyik legrégebbi napilapja”.

A 24.hu megjegyzi, a miniszterelnök kedvenc napilapjának eddigi kiadója a kormánypárti médiabirodalomhoz, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartozó Mediaworks Hungary Zrt. volt.