<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kereskedelmi és fegyvervásárlási és -gyártási megállapodások sorát írta alá India és Oroszország hétfőn, miközben Vlagyimir Putyin orosz elnök Újdelhiben tárgyal.

Az orosz elnök védelmi és külügyminiszterét is magával vitte Indiába, ahol a két ország katonai és műszaki együttműködési megállapodást írt alá, amely 2031-ig érvényes, és abban is megállapodtak, hogy a két ország kereskedelmét az évtized közepére 30 milliárd dollárra bővítik. Az MTI beszámolója szerint az Egyesült Államok, amely szintén India fontos szövetségese, aggodalmának adott hangot amiatt, hogy Újdelhi egyre szorosabb katonai együttműködést folytat Moszkvával.

Vlagyimir Putyin mesterlövész-puskával lő . Fotó: AFPVlagyimir Putyin mesterlövész-puskával lő . Fotó: AFP

A most aláírt egyik megállapodás értelmében India 600 ezer darab AK-203 típusú gépkarabélyt gyárt majd, Oroszország pedig kifejezte szándékát, hogy a jövőben is ellássa Indiát S-400 típusú légvédelmi rakétarendszerrel. India 2018-ban kötött szerződést az S-400-as rendszer beszerzésére. Hars Vardan Sringla külügyminiszter szerint pedig a megállapodás végrehajtása már folyamatban van.

"Ebben a hónapban kezdődtek a szállítások, amelyek a jövőben is folytatódnak" - fogalmazott a miniszter, kiemelve, hogy a két ország 28 befektetési megállapodást kötött hétfőn.

Vlagyimir Putyin és Narendra Modi kormányfő Afganisztánról is tárgyalt, és megerősítették elkötelezettségüket, hogy nem fogják megengedni, hogy Afganisztán ismét bármikor  a nemzetközi terrorizmus melegágyává váljon.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.