2019. március 29. 15:51

Ellenzéki pártok próbálkoznak a lehetetlennel.

Ma benyújtott indírványuk szerint az MSZP és a Párbeszéd is külön szavazást kér az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló javaslat pénzügyi tranzakciós illetékről szóló részéről.

Forintosítható tétje van a döntésnek Forintosítható tétje van a döntésnek

Mint portáliunk megírta, az eredeti, Varga Mihály pénzügyminiszter által beadott csomag szerint a 20 ezer forint feletti tranzakciók esetében egységesen évi 800 forint lenne az illeték mértéke, függetlenül attól, hogy egy vagy több ilyen tranzakciót hajtanak végre az adott banszámlához kapcsolódva.

Egy gazdasági bizottsági módosító viszont kivenné ezt a részt a javaslatból, így minden maradna a régiben: a 20 ezer forint alatti tranzakciók továbbra is illetékmentességet élveznének, fölötte viszont 0,3 százalékos illetéket kell fizetni, de trankzakciónként maximum 6000 forintot.

A bizottság elnöke, Bánki Erik ezt azzal magyarázta, hogy a költségvetésnek, pontosabban a kormányzati családvédelmi akcióterv végrehajtása miatt szükség van erre a pénzre. Az Echo tv-nek nyilatkozva pedig azt fejtegette, hogy nem kívánják végleg elvetni a pénzügyminiszter javaslatát, de egy kis időt akarnak kérni, amíg kiderül, mi fér bele a büdzsé mozgásterébe.Jöjjön el a 2019-es év egyik legizgalmasabb KKV-eseményére! Több mint 50 előadó és panelbeszélgetés-résztvevő 5 szekcióban! Hogyan tudják kihasználni a magyar KKV-k a digitalizációban rejlő lehetőségeket, és miből tudják ezt finanszírozni? A geopolitikai kihívások, a Brexit és a kereskedelmi háború tükrében mi vár a magyar KKV-kra?
Néhány név az előadók közül: MAGYAR LEVENTE - Külgazdasági és Külügyminisztérium, miniszterhelyettes - JAKAB LÁSZLÓ - Innovációs és Technológiai Minisztérium, miniszteri főtanácsadó - FÁBIÁN GERGELY - Magyar Nemzeti Bank, igazgató - WOLF LÁSZLÓ - OTP Bank, vezérigazgató-helyettes - JELASITY RADOVAN - Erste Bank, vezérigazgató - BALOG ÁDÁM - MKB Bank, elnök-vezérigazgató - HEGEDÜS ÉVA - Gránit Bank, elnök-vezérigazgató - BÚZA ÉVA - Garantiqa, vezérigazgató - RASKÓ GYÖRGY - agrárközgazdász - SALGÓ ANDRÁS - BMW Group Magyarország - FERNBACH ZOLTÁN - Mercedes-Benz Hungária Kft., Hálózatfejlesztési és tréning igazgató - LAUFER TAMÁS - IVSZ, elnök
*/?>

A hír, hogy mégsem csökkennek a tranzakciós tervek, nagy port vert fel, vélhetően ezzel áll összefüggésben, hogy ellenzéki frakciók külön szavazást kérnek az összegző módosító javaslatcsomag ehhez kapcsolódó részéről. Annak az esélye természetesen minimális, hogy ezzel megakadályozzák a módosító elfogadását, de arra alkalmas lehet az akció, hogy a figyelem középpontjában tartsák a pénzügyi tranzakciós illetékkel kapcsolatos törvénykezést.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.